Kommentar

Tidligere på året blev fem AEH’ere dømt i en grov voldssag mod en 42-årig mand, der ifølge medierne også var ‘udlænding’. Syrienblog fortæller, at den ene af de dømte er 20-årige Dede Olgun, lillebror til terrordømte Umut Olgun, og bror til Hazel Olgun og Leyla Olgun, der i 2016 rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Den pro-syriske blog har gennemgået retsdokumenterne for den omtalte voldssag, der fandt sted på Brøndby Strand Station den 26. oktober sidste år. Offeret var en 42-årig italiener. Et overfald, der måske nok kan kategoriseres som et røveri, men også et overfald hvor volden er umotiveret, og dominans et mål i sig selv.

“Den 10. marts 2020 blev Dede, Hamed, Sahel, Hussain og Ali dømt for nedenstående forhold ved Retten i Glostrup (CL-16908/2019) i en sag, der har politiets j.nr.: 0700-76313-00023-19.

Sent om aftenen den 26. oktober 2019 tog en italiensk mand bosiddende i Danmark toget fra Nørreport Station. Han havde lige fået fri fra arbejde og var på vej hjem til sit hjem i Ishøj.Normalt får han fri kl. 23, men denne gang havde han taget 2 timers overarbejde. I togvognen i linje A møder han 6-7 unge indvandrere, der retter henvendelse til ham. De bad ham om at tale dansk, men det var han ikke så god til, så han spurgte om de kunne engelsk. De insisterede på at tale dansk, formentlig fordi de ikke er i stand til at tale engelsk.

De spurgte ham hvad han lavede og hvor han boede, samt om han havde en datter, og specifikt om hun var lyshåret. En af fyrene greb hårdt fat i manden og sagde, at han skulle fortælle om sin datter, da han gerne ville kneppe hende. Derefter trådte en anden fra gruppen til og sagde, at det var ‘bossen’ han lige havde talt med, og at man skal ‘lytte til bossen’.

Den italienske mand blev utryg og forsøgte at finde vej til en anden togvogn, men gruppen forfulgte ham nu. Da toget nåede til Brøndby Strand station, forlod han derfor toget i håb om at slippe af med gruppen. Desværre stod de også af og forfulgte ham ned af trappen på stationen. På en parkeringsplads blev han passet op af gruppen og der stod nu 4 personer foran ham og 2 personer bag ham. Den person som havde ført ordet i toget og spurgt efter mandens datter, den såkaldte ‘boss’, beordrede nu manden til at tage alt sit tøj af foran gruppen og give dem alle hans ejendele. Han afleverede sin telefon og jakke, men det var ikke godt nok. De krævede hans bukser, livrem og sko. De var meget aggressive og han forklarede i retten, at han var ekstremt bange.

Da de havde fået alt hvad han havde og han stod rystende på parkeringspladsen kun iført underbukser, var han så bange at han spurgte dem, om de også ville have hans underbukser. Dem fik han lov til at beholde, men ydmygelsen var ikke slut. Han blev nu pisket rundt på parkeringspladsen med sit eget bælte af den såkaldte ‘boss’, kun iført underbukser. Da ydmygelsen endelig var forbi, sagde den selvudnævnte ‘boss’ sætningen ‘Gå i gang’ til de andre i gruppen, der så begyndte at slå og sparke løs på vidnet, bl.a. med et knojern.

Han brækkede næsen og kæben, fik slået flere tænder ind og blodet stod ud af ham. Da det endelig var overstået, løb han væk. Han var så forvirret og forslået, at han ikke vidste hvor han skulle løbe hen. Det lykkedes ham til sidst at komme til Vallensbæk Station, hvor han kun iført underbukser mødte en mand, som gav ham 12,5 krone til en togbillet. Han havde mistet fornemmelse af tid og sted. Til sidst da han kom hjem, var han kold og chokeret. De personer han boede sammen med tilkaldte ambulance og politi, men først dagen efter var han i stand til at tale.

I retten forklarede den italienske mand, der altså boede og arbejdede i Danmark, at han er meget påvirket af overfaldet. Han har svært ved at huske og skal til flere forskellige neurologiske undersøgelser. Et andet problem er hans selvtillid efter ydmygelsen. Han føler skam og har svært ved at se sig selv i spejlet. Han har fået angst for at bevæge sig ud blandt andre mennesker.”

Foruden Dede Olgun (20 år, kurder/tyrkisk pas), blev Ali Yildirim (19 år, kurder), Hussain F Laftàa (19 år, iraker), Sahel Bayankhail (16 år, afghaner) samt Hamed Khaled Hamed Al-Zuwaydee (18 år, iraker) dømt for overfaldet. Alle pånær sidstnævnte har tidligere begået kriminalitet. Ingen blev udvist.

ANNONSE
ANNONSE