Nyt

Nye rystende detaljer ser dagens lys i voldssagen, hvor tyrkeren Mehmet Ali Yücelbaş overfalder og ydmyger et dansk offer.

27. juni 2020 går Mehmet Ali Yücelbaş amok på en kun 14-årig dreng. Tyrkeren sparker og slår teenagedrengen i hovedet, tager kvælertag og truer med at knivstikke ham.

Til sidst ydmyger Mehmet Yücelbaş den 14-årige dreng ved at tvinge ham på knæ. Her skal voldsofferet kysse den tyrkiske voldsmands sandalbeklædte fødder.

Mehmet Ali Yücelbaş deler efterfølgende en 47 sekunder lang video af overfaldet i en Facebookgruppe, hvor han kalder offeret for ‘luder’.

Nu viser det sig, at det voldsomme overfald og ydmygelserne ikke tog lige under et minut.

Ifølge anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi udøver Mehmet Ali Yücelbaş sin voldsgerning i op mod seks timer!

“Jeg kan fortælle, at der er i alt seks forhold i sagen, som strækker sig fra klokken 13.10 til omkring klokken 18.50 den pågældende dag,” fortæller Jannie Nøhr, senioranklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Anklagemyndigheden oplyser, at der er rejst sigtelse mod den tyrkiske voldsmigrant Mehmet Ali Yücelbaş.

Sagen drejer sig blandt andet om trusler, vold, vidnetrusler og ulovlig tvang i forbindelse med, at Mehmet Ali Yücelbaş tvinger sit offer ned på knæ.

Anklagemyndigheden slår fast, at gerningsstedet er butikscenteret Borgen i det centrale Sønderborg. Her mener politiet, at Mehmet Ali Yücelbaş truer og udøver vold mod det 14-årige offer i op mod fem timer og 40 minutter.

Voldssagen trækker også overskrifter i den lokale presse:

“Gennem adskillige timer har en 16-årig dreng slået, truet og ydmyget en 14-årig dreng ved indkøbscentret Borgen i Sønderborg,” lyder ordene i lokalavisen Jydske Vestkysten.

Flere iagttagere har bemærket, at kriminalsagen fra Sønderjylland trækker tråde til Sverige. På den anden side af Øresund oplever man jævnligt voldssager, der indbefatter, at udlændinge ydmyger etnisk svenske børn og unge på bestialske måder.

ANNONSE

Disse overfald går under betegnelsen ‘dominansvold’.

Voldssagen i Sønderborg har affødt reaktioner fra flere danske politikere – såsom Socialdemokratiets udlændingeordfører:

“En så primitiv opførsel skal vi aldrig acceptere som hverdagshændelse i Danmark, og den voldskultur kan de tage med hen, hvor peberet gror,” skriver Rasmus Stoklund fra Socialdemokratiet.

Mange brikker falder nu på plads i den grufulde dominanssag fra Sønderjylland.

Lørdag 27. juni kører den tyrkiske pizzabager Yusuf Yücelbaş sin vanekriminelle søn til toget i Rødekro. Løgnehistorien er, at den 16-årige Mehmet skal besøge sin kæreste i Randers. I stedet går turen mod Sønderborg og shoppingcenteret Borgen.

Her overfalder, truer og ydmyger Mehmet Yücelbaş en 14-årig dansk teenagedreng i timevis – indtil politiet omsider griber ind.

Da pizzaejeren Yusuf Yücelbaş igen sætter sig ind sin bil, er det for at hente sin søn. Ikke ved togstationen, men på politistationen i Sønderborg. Mehmet Yücelbaş er blevet anholdt.

Den voldssigtede Mehmet Yücelbaş fortæller sin noget godtroende far, at anholdelsen ‘bare var noget pjat’. Yusuf Yücelbaş stoler blindt på sin søn, der tidligere har været i konflikt med politiet flere gange.

10 dage senere får den danske befolkning kendskab til voldssagen fra butikscenteret. Det sker, da det uafhængige medie Frihedens Stemme som det første kan berette om overgrebssagen fra Sønderjylland.

Det er angiveligt på dette tidspunkt, at det går op for den tyrkiske pizzabager, hvad det er, hans kriminelle søn har gjort:

“Nogle af mine kammerater viste mig, hvad min søn havde lavet. Så et glimt af videoen. Jeg gik amok. Jeg råbte og skreg ad ham,” fortæller Yusuf Yücelbaş om sine opdragelsesmetoder og sit reaktionsmønster overfor sin 16-årige søn.

Yusuf Yücelbaş mener ikke, at den tyrkiske familie har ansvaret for den 16-årige Mehmets gerninger:

“Jeg kan ikke finde nogen fejl. Han er opvokset som et almindeligt barn. Vi har elsket ham som far og mor. At han er blevet sådan her, tager jeg ikke ansvar for,” erklærer Yusuf Yücelbaş.

Et af punkterne i anklageskriftet mod Mehmet Ali Yücelbaş er ‘ulovlig tvang’. Præcis samme formulering findes i et anklageskrift fra marts 2020, der er rettet mod Yusuf Yücelbaş’ 17-årige datter.

Den 17-årige Gizem Saadet Yücelbaş er anklaget for ‘ulovlig tvang’, da hun, efter politiets mening, truer en kvinde i foråret 2019. En af medgerningspersonerne er angiveligt bevæbnet med en kniv.

“Jeg vil smadre hende for 200 kroner,” lyder truslen fra Gizem Yücelbaş.

Yusuf Yücelbaş har ikke kommenteret datterens straffelovsag i offentligheden. En sag, der umiddelbart deler foruroligende mange fællestræk med sønnens voldssag.

Mehmet Ali Yücelbaş har offentligt nægtet sin rolle i voldssagen og de grove ydmygelser af den 14-årige danske dreng.

Retssagen mod Mehmet Ali Yücelbaş kommer til at køre ved Retten i Sønderborg over to dage – 14. og 18. august 2020.

ANNONSE