Kommentar

New York. Foto: Youtube

Efter at have været præget af volden og plyndringerne, har Tucker Carlson genvundet sit gode humør, og kan bekræfte overfor amerikanerne at de ikke er alene: Det, de ser rundt om sig af forfald og opløsning, er ikke bare indbildninger. Det er medierne, som lever i en fantasiverden.

Denne vilje til ærlighed er det som har gjort Tucker Carlson til et tv-fænomen. Det er taknemlighed over at nogen påtager sig jobbet med at sige det som det er.

Det ser ikke godt ud for USA, særlig ikke for de store byer, som uden undtagelse er styret af Demokrater. Galskaben vi har set i Seattle og Portland er kommet til USA’s største by, New York, og folk forlader byen i hundredtusindvis.

ANNONSE

De, som har midler til at bringe sig ud, gør det. Hvad er det de flygter fra? Først var det plyndringen og vandaliseringen og en politisk ledelse som skar politibudgettet ned med en milliard dollar. Med lovløsheden følger en eksplosion af vold og røveri, og en voldsom vækst i antallet af hjemløse. Dette er et fænomen som er særlig kendt fra San Francisco, Seattle og Los Angeles. Nu præger det også New York.

Byens borgmester Bill de Blasio er et kapitel for sig. Hver gang udviklingen tager en forkert retning, øger han farten. Los Angeles har indlogeret hjemløse på hoteller. Det var en del af smittebekæmpelsen. Men de har fået fri adgang til sprøjter, tinfolie og meget andet narkomaner bruger. Det har forvandlet hotellerne til junkiecentre. Nylig blev et amfetaminlaboratorium opdaget på et af hotellerne. Det samme er sket i New York, hvor hoteller på de gode placeringer, i Upper West og East Side, med et har fået helt nye indslag i lokalmiljøet.

I et af hotellerne var et betydelig antal strafdømte pædofile, nogen med de aller mest alvorlige forbrydelser. Hotellet ligger lige ved en folkeskole.

Hvordan reagerer forældre når de ser sådan et nyhedsindslag? De indser at byens myndigheder er uansvarlige, uberegnelige og farlige.

Tucker Carlson gengiver historien om en handikappet dreng som bliver overfaldet bagfra i en park og gennembanket.

Af billederne ser vi at hjemløse er flyttet ind i tunnel-banevognene. En kvinde fortæller at hun to gange er blevet overfaldet i undergrundsbanen.

Melissa Francis er et kendt ansigt på Fox. Hun bor i New York. Hun fortæller, hvad der gør at folk flytter: Det er nedlukningerne.

Folk er strømmet til Big Apple fordi det er her mulighederne er. De spændende jobs. Men nedlukningerne henviste dem til at være hjemme. De som kunne arbejdede fra kontor hjemme. Så kom alle ubehagelighederne: Anarkiet. Francis fortæller at hun har oplevet folk uden bukser på som går henad gaden når hun er ude med børnene. Ingen griber ind. Folk ringer til politiet, men får intet svar.

Mennesker i den velstående kategori oplever at sidde på en udendørsrestaurant og nogen kommer og tager maden fra dem. Stort tydeligere får du ikke demonstreret lovløsheden. Det er håndfast og klar tale: Gadens løse eksistenser kan gøre hvad de vil mod dig.

Folk i fashionable gader kan ikke gå ude efter klokken 1800. Før risikerede man at træde i hundebæer. Nu er det menneskelige ekskrementer. Folk kommer ind i butikker og cafeer og skaber sig. Så tænker du: Det er på tide at komme væk.

New York oplever derfor en flugt ud af byen. Tucker nævner tallet 1 million.

Bill de Blasio skylder skylden på Trump. Men det er kun norske medier som hører på ham. I Europa er Trump-hadet så stærkt at man tror på eventyr. Men i New York rammer forfaldet og lovløsheden så mange at det er umuligt at snyde folk.

Dette vil med tiden også trænge ind i nordmændenes hoveder. The Big Apple er et yndet rejsemål. Det, der nu sker, forandrer byen til noget, som ikke lader sig skjule eller ignorere.

 

 

ANNONSE