Dag: 1. juli 2020

Ruth Ester Elisabeth Ellqvist-Bauer (1880-1918) Olje på lerret, 35,5 x 35 cm, Nationalmuseum, Stockholm. Ester Ellqvist møtte John Bauer (1882-1918) da de begge var elever ved Kungliga akademien för de fria konsterna i Stockholm. De giftet seg i desember 1906. Det fortelles at ekteskapet ikke var helt problemfritt, og at skilsmisse ble vurdert. Som kjent […]

Les Mer...

Gunnar Idenstam (f. 1961) spiller Bengt Granstams arrangement av Fäbodpsalm från Sollerön, på orglet i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Denne melodien er også benyttet i Jan Johanssons (1931-1968) Visa från Utanmyra. Georg Riedel (f. 1934) medvirker på bass.

Les Mer...

Lørdag samlede en gruppe katolikker sig til bøn ved en statue i St. Louis, hvorefter de blev angrebet af Black Lives Matter-demonstranter. Søndag aften ligeledes i St. Louis trængte 4-500 BLM-demonstranter ind på et privat område, og blev forsøgt stoppet af et bevæbnet ægtepar.

Les Mer...

I et overordnet historisk perspektiv er den vestlige kultur enestående på en helt anderledes radikal måde. Den er ikke den første til at få succes med at underlægge sig en betydelig del af sin omverden. Men den er den første til at føle skam over sin succes.

Les Mer...

En prominent amerikansk miljøaktivist, Mike Shellenberger, siger undskyld for at have bidraget til mediernes og politikernes klimahysteri om Jordens snarlige undergang.

Les Mer...