Nyt

Mit erfaringskatalog fortæller mig at der er etnisk slagside, men artikler er renset på spekulationer i den retning. Den illustrerende grafik er fra et overfald på Strøget i Århus, som jeg bloggede sidste år. En historie fra BT – Danske Instagram-profiler poster overfald på børn og unge: ‘Det er ondsindet og modbydeligt’.

‘Jeg hedder Magnus, jeg er et pikfjæs, og jeg har fucket med de forkerte.’

Sådan lyder ordene fra drengen i videoen, få sekunder inden han får tildelt et spark.

Og det er blot en ud af utallige voldsvideoer fra forskellige steder i Danmark, der lige nu ligger på Instagram-profiler oprettet netop til at dele den slags. …

Den ene dreng optræder i en video, hvor han bliver tvunget til at sige, at han er ‘et fucking pikfjæs’. Herefter får overfaldsmændene ham til at sige sit navn, og hvor han bor, inden de slår ham med en knytnæve i ansigtet.

… Efter overfaldet, der fandt sted for et par måneder siden, har han ikke været helt tryg ved at gå ud sent om aftenen, skriver han:

‘Jeg var selvfølgelig lidt bange for at være ude sent om aftenen, hvis jeg kun var sammen med en ven eller to,’ lyder det fra ofret, der ikke kendte de drenge, der filmede ham, mens de slog ham i ansigtet.”

Udlændinge overfalder ældre mand på Strøget i Århus, 2019

 

ANNONSE