Kopierede/fra hoften

 

BT har historien om 21-årig Sine Johansen, der for år tilbage konverterede til islam, og i fire år har gået med abaya – en lang tildækkende kjole. Hun er stadig muslim, men har nu smidt tørklædet på grund af danskernes fordomme om islam. I slutningen af artiklen noteres henkastet, at hun lige er kommet ud af et forhold med faren til hendes to børn, en palæstinensisk mand. Journalister tror på den slags tilfældigheder, menigmand gør ikke.

På hendes profil på Instagram blotlægger den blåøjede pige i længder forhistorien, og så har man den helt gængse fortælling. Søgende 15-årig pige antastes af 23-årig voksen mand (læs: muslim), og indleder et forhold til ham. Hun opdager at han er gift, og pludselig begynder et liv med ‘tæsk, seksuel misbrug og psykisk vold’. Fra en voldelig kontrollerede muslim til en palæstinenser, som hun på kort tid får to børn med. Nu er hun så single, og har lagt tørklædet af. Danskerne er måske nok fordomsfulde, men fordomme er erfaringsbaseret: Islam er stadig islam.

Fra BT.dk, hvor journalist Anette Solgaard giver en næsten skønlitterær fortælling – Sine tog en radikal beslutning som 17-årig. Nu er det slut: ‘Konsekvenserne var for store, jeg kunne ikke mere’.

ANNONSE

“Sine Johansen har delt mange billeder af sine abayaer – lange, dækkende kjoler – på sin Instagram-profil. Givet gode råd til, hvordan tørklædet skulle bindes korrekt. Og stået frem i en ‘Tværs’-dokumentar på DR…

Men nu er det slut. De tildækkede billeder er alle blevet slettet fra hendes Instagram. Hver og en. Og i stedet er der nu billeder af hendes lange, mørkblonde hår, blå øjne og blomstrede kjoler. …

Presset udefra er blevet for stort, føler jeg. Jeg var begyndt at være utryg, når jeg bevægede mig ud i offentligheden med tørklæde på, og jeg følte, alle kiggede på mig og dømte mig,’ siger Sine Johansen. …

For nogle år siden blev Sine Johansen islamisk viet med en mand med palæstinensiske rødder, som hun også har fået to børn sammen med. Parret er for nylig gået fra hinanden, men ifølge Sine Johansen har tørklædebeslutningen ikke noget med ham at gøre:”

Sine Johansen på Instagram.

“Da jeg var 15 år gammel, gik jeg meget i byen, drukkede og levede et ‘voksent’ liv. En sommerdag, hvor jeg sidder i Aalborg. Kommer en 23 årige mand hen til mig og hilser. Jeg syntes han var flot og vi uddelte kontant nummere. Han var meget ivrig for at lære mig at kende. Når jeg var i byen i weekenden kom han, han ville geren invitere mig ud at spise osv. Som 15 årige, er det jo bare fedt at en geren vil en SÅ meget.

Han virkede rigtigt sød, forstående og glad for mig. … Efter et par måneder finder jeg ud af, at han er dybt kriminel. Sælger hash, kokain og andre stoffer. Jeg tænke ikke så meget over det. …

Derefter begyndte den psykiske vold at ramme mig. Lidt efter lidt, bestemte han hvad jeg skulle have på af tøj, jeg måtte ikke gå med makeup, måtte ikke gå i byen og MANGE andre ting. Jeg var dybt forelsket og bundet til ham.

[…]

Jeg husker tydeligt, hvordan han manipulere med mig. Hvis jeg kiggede på andre fyre, var jeg nok utro, hvis jeg snakkede med andre fyre, var jeg nok utro, hvis jeg ikke gav ham sex, var det nok fordi jeg fik det et andet sted fra. Han gennemrodet min telefon dagligt, kom på min arbejdsplads for at sikre sig, at der ikke var andre fyre ude på lagret. Jeg var bange. Bange for ham. …

Den første gang han slog mig, husker jeg som var det igår. Jeg var hjemme hos ham, og så poppede der en Facebook besked op på min telefon. En tilfældig dreng havde skrevet ‘Hej’ til mig. Imens jeg får beskeden, var han ved at tjekke min telefon igen. Så han så den, med det samme. Han fløj op af sengen, råbte og skreg af mig. Kaldte mig alt muligt. Imens prøver jeg at forklare det bare var en tilfældig, der skrev hej til mig og at han burde slappe af. Han løfter højere hånd helt op i luften og gir mig den støreste lussing.

Han kaster min telefon på mig og går. Alt i mig, gik i stå. Jeg var chokeret, bange og ked af det. Husker tydeligt den smerte på mit ansigt. Varmen der bliver mere intens på min kind. Der var jeg alene i lejligheden, slået for første gang. Som 15-årige. Der gik en time, så kom han tilbage. Med blomster og chokolade. Han undskyldte og fortalte mig at jeg var hans eneste ene og at han var rigtigt ked af det der var sket. Han lovede mig det aldrig skulle ske igen. Så tilgav ham. Tiden gik. Jeg var nød til at opsige mit job, kunne ikke længere arbejde der, fordi han altid kom. jeg snakkede jo med kunder. Som også kunne være mænd, så Turde ikke at arbejde der mere. Jeg droppede ud af skolen, fordi han altid kom i mine frikvartere. Han holdte foran skolen i hans bil og holdte øje med mig. Jeg kunne slet ikke holde det ud.”

ANNONSE