Nyt

Abu Khaled Edwan på Facebook, 14. april 2020)

Op imod 300 personer var tirsdag eftermiddag mødt op til Yahya Hassans begravelse, der fandt sted på Vestre kirkegård under ledelse af hans onkel Abu Khaled. Imam Abu Khaled er tilknyttet ‘Fredens Moské’, og det var ham der forleden stod for bønnekaldet i Gellerup. Noget han pralede med på Facebook – første gang i Danmark.

Imam Abu Khaled har kun været tilknyttet ‘Fredens Moské’ i et års tid, men har en lang forhistorie i det sunni-islamistiske miljø i Århus V. Han var en del af ‘Foreningen Lighed og Broderskab’ på Grimhøjvej 15, hvor radikale elementer udspaltede sig til den nuværende Grimhøj-moské (i nummer 7). Moskéen der var en del af Muhammedkrisen, og for få år siden blev kendt som religiøst udgangspunkt for adskillige Syrien-jihadister.

Yahya Hassan skamroses vidt og bred, og vil ifølge Berlingskes litteraturredaktør blive husket som ‘en dansk Jim Morrison’. Tilstede ved begravelse var flere kendisser, herunder den venstreradikale Radio4-vært Thomas Keith Lohse, den tidligere professionelle bokser Reda Zam Sam, Lohse, og Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik. Sidstnævnte er erklæret zionist, men hilste sikkert pænt på den gråskæggede imam. Her et citat fra Abu Khaled (aka Ghassan Edwan), da han som imam for Grimhøjmoskéen tordnede imod zionisme.

ANNONSE

Imam Abu Khaled tordner mod zionister på WAKF Aarhus’ Facebook-side, 10. december 2017)

“Men vid Trump, enhver der ønsker og støtter at Jerusalem bliver et samlepunkt til Zionister vil tabe og skuffes, uanset planlægning eller beslutninger. Uanset hvor meget der bombes, dræbes, nedrives eller hvor mange ødelæggelser eller splittelser den Palæstinensiske folk bliver udsat for, vil de tabe og skuffes. De tror, at sådan en beslutning vil glæde dem og give dem sejr – Aldrig! Nej, og næ nej! Det er hvad de ønsker og forstiller sig. Imam Ghassan (Abu Khalid)” (WAKF på Facebook, 10. december 2017)

 

ANNONSE