Dag: 21. februar 2020

Otto Freundlich (1878-1943) Glassmosaikk, Köln-operaen. Tysk titel: Ge­burt des Men­schen. Otto Freundlich ville opprinnelig bli tannlege, men bestemte seg snart for kunstnerbanen. I 1908 dro han til Paris, der han blent andre kom i kontakt med Picasso og Braque. Fra 1924 bodde og arbeidet Otto Freundlich for det meste i Frankrike. Han var representert med […]

Les Mer...

Alban Bergs (1885-1935) Lyrisk suite for strykekvartett, skrevet i 1925-26, var hans første verk der han gjorde bruk av Schönbergs tolvtoneteknikk. Juilliard String Quartet spiller i et opptak fra 1970.

Les Mer...

Ungdomsbanderne, som røver svenskere begår en stor fejl: De filmer overgrebene og lægger dem ud på de sociale medier. Sådan får også publikum kendskab til hvordan svenskere behandles. Dermed bliver volden i det svenske samfund til et spørgsmål skrevet med stort: Hvor meget er vi villig til at tolerere?

Les Mer...

Efter et langt liv er jeg kommet til den nedslående konklusion, at når regeringer og deres loyale eksperter og kommentatorer udtaler sig om noget, kan man som regel regne med, at det modsatte er tilfældet. Især når det gælder anliggender af særlig betydning for vores fælles fremtid.

Les Mer...

Onsdag aften myrdede 43-årige Tobias Rathjen 10 personer, hovedsageligt indvandrere, på to vandpibecaféer i Hanau , lidt øst for Frankfurt. Han afsluttede dagen med at myrde sin 72-årige mor, og begå selvmord. Politiet efterforsker det som terror, og da gerningsmanden er hvid, klistrer medierne som forventeligt både højreekstremisme- og nazi-etiketter på drabene. Der er nu, som Daniel Beattie opridser, blot tale om ‘alment højreorienterede temaer generelt’.

Les Mer...