Nyt

Foto: Instagram

Teenageren Mila (16) har udløst en mediestorm i Frankrig med sine åbenhjertige udtalelser om islam og Koranen. Folk er på hendes side, og de mærker sig hvem, der er mod hende.

 Under titlen #JeSuisMila er det på Twitter væltet ind med støtteerklæringer til Mila, der hyldes for at være modigere end 90 pct. af de franske politikere og journalister.

Den tidligere kone til Francois Hollande og socialistpartiets præsidentkandidat, Ségolène Royal , kritiserer Mila og siger hun “mangler respekt”, respekt for hvad? Det er et autoritært greb at beskylde nogen for at mangle respekt. Når hun har slået dette fast, kan Royal sige at Mila ikke er en forkæmper for ytringsfriheden. Måske Royal er en type socialist for hvem ytringsfrihed er blevet en forms sag, en slags politesse, høflighed, på linje med at bruge serviet og spise med kniv og gaffel?

En anden som trådte i spinaten var lederen af den muslimske CFCM:

Lederen af den muslimske organisation CFCM, Abdallah Zekri, beklagede, at pigen modtog mordtrusler, men fastslog med udtrykket »den der sår vind, høster storm«, at hun selv var ude om det.

Det sikrede ham en verbal hammer i hovedet fra den franske ligestillingsminister, Marlène Schiappa, der kaldte hans udtalelser uværdige for en religiøs leder.

Men justitsministeren hældede mod Royal og imamen: Mila havde sig selv at takke.

Helt til hun forstod dybden og bakkede ud.

Før hun foretog en behændig kovending, vovede justitsminister Nicole Belloubet sig ud på tynd is med en udtalelse om, at religionsfornærmelse er et angreb på trosfriheden, og at det er alvorligt.

Så langt har det kommet. Feminismen og islamismen lader sig forene. Det ser vi stadig flere eksempler på, senest fra Sverige.

Den som kan plukke frugterne og hylde Mila er højresiden.

Også lederen af højrepartiet Rassemblement National, Marine le Pen, giver Mila sin fulde støtte: »Ordene fra denne unge pige er den mundtlige beskrivelse af Charlie’s karikaturtegninger, hverken mere eller mindre. Vi kan opfatte dem som vulgære, men vi kan aldrig acceptere, at nogle mennesker dømmer hende til døden for dem i dagens Frankrig i det 21. århundrede.«

Blasfemi blev gjort lovlig i 1881 og derfor afslog en dommer at behandle sagen.

Også kritiske journalister med baggrund fra MENA-landene hyldede Mila, som Zineb El Rhazoui, journalisten på Charlie Hebdo som for nylig besøgte Oslo.

»Ud over min sympati for hende og for alt, hun går igennem i en meget ung alder, beundrer jeg hende personligt. For mig er hun en rollemodel for fransk ungdom. Hun er en pige, der har forstået, hvad en universel tankegang og oplysning går ud på,« skriver hun.

ANNONSE