Dag: 19. november 2019

Sofonisba Anguissola (c.1532-1625) Olje på lerret, 72 x 97 cm, Nasjonalmuséet i Poznań. De gjengitte personer er fra venstre mot høyre Lucia (c.1536-c.1565), s som også skulle bli en anerkjent maler, Europa og Minerva. Den fjerde personen er ikke navngitt, og har ingen likhet med søstrenes mor Bianca Ponzoni Anguissola, om man skal vurdere ut […]

Les Mer...

De færreste av Baldassare Galuppi (flott navn!) instrumentalverk ble publisert i hans levetid (1706-1785), og mange av manuskriptene ble spredt for alle vinder under Napoleons-krigene. I forrige århundre begynte en å hente særlig pianomusikken hans frem fra glemselen. Her er et opptak fra 1962, der Arturo Benedetti Michelangeli (også et flott navn!) spiller sonaten i […]

Les Mer...

MSM er vilde med vanekriminelle Yahya Hassan, og pludselig handler det ikke mere om Islam, men om danskernes iboende racisme. I et interview med hans nye ven Martin Krasnik, fortæller digteren, at han ikke mere vil være ‘præmieperker’, og der er da givetvis nok større guldkæder i at være (det kommentarsporet kalder) ‘kæleperker’.

Les Mer...

“Den kendte rapper Jamaika efterlyses tirsdag af politiet i forbindelse med et knivstikkeri. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Les Mer...

Det eksakte beløb kendes ikke, men efter det oplyste at dømme må den kriminelle syrers familie have fået i omegnen af 600.000 kroner i repatrieringshjælp. Uden tvivl den mindst ringe løsning, men også en velfærdsstatslig dummebøde til den arbejdende dansker.

Les Mer...

Den konservative Naser Khader er i familie med dybt radikaliserede islamister. Det har resulteret i, at to af Khaders slægtninge i dag er en del af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Naser Khader har tidligere fortalt medierne om den prekære situation i familien. Men Khader vælger at fortie dele af sandheden, da han gengiver radikaliseringen af sin families kvindelige Islamisk Stat-medlemmer.

Les Mer...

Mandag eftermiddag kom jeg for skade at høre ‘Den Danske Forbindelse’ på Radio4, der blandt andet omhandlede Bolivia. Der var nok valgsvindel under Evo Morales, men han har ‘gjort rigtig mange gode ting’. Han har ‘nedbragt fattigdommen’, og det går bedre i forhold til ‘racismen’, lød analysen fra en Allan Heldbjerg på Radio4.

Les Mer...