Nyt

Der findes 27 tyrkiske moskeer i Danmark, der kontrolleres af den tyrkiske præsident Recep Erdogan. Men nu har Erdogan også sat sit aftryk på det danske fodboldlandshold.

Forsvarsspilleren Mathias Zanka, der har rødder i Afrika, står nu åbent frem og viser sin varme støtte til Recep Tayyip Erdogan.

“Fædrelandet er jer taknemlig,” står der på Mathias Zankas Erdogan T-shirt, hvor der er afbilledet en tyrkisk soldat, der hilser ærbødigt.

“Jeg er opfostret med, at man siger, hvad man mener. Det er ikke altid alle, som bryder sig om det. Nogle mener sikkert, at jeg burde holde min kæft,” erklærer Mathias Zanka kort tid før sin Erdogan-hilsen.

Det er en yderst kontroversiel T-shirt, som Mathias Zanka ifører sig:

“T-shirten udtrykker støtte til det tyrkiske militær og de tyrkiske soldater,” siger Tyrkiet-eksperten Martin Selsøe Sørensen. Tyrkiet regnes for at være et militærdiktatur, der styres enevældigt af islamisten Erdogan. Senest har den tyrkiske krigsherre invaderet nabolandet Syrien – med klodens syvendestørste hær.

Den 29-årige gambianske fodboldspiller Mathias Jattah-Njie Jørgensen (med tilnavnet “Zanka”, red.) er blevet fast mand på det danske landshold, og Zanka trækker ofte i den rød/hvide landsholdtrøje. Fodboldstjernen har hidtil skjult sine varme følelser for islamisten Erdogan.

ANNONSE

Mathias Zankas Erdogan-hyldest bliver afsløret 20. oktober 2019, da Zanka varmer op på grønsværen lige inden en kamp i den tyrkiske fodboldliga.

Mathias Zanka er kendt som en af de mest politisk korrekte fodboldspillere i Danmark. Ofte påpeger landsholdsspilleren racisme og homofobi blandt danske fodboldfans:

“Racisme er ikke værre end homofobi, så det er mig en gåde, hvorfor det bliver accepteret,” siger Mathias Zanka.

Landsholdsspilleren Mathias Zanka har også arbejdet for Folkekirkens Nødhjælp, hvor han skaffer vand til trængende afrikanere. Og landsholdsspilleren fortæller gerne historier fra sin afrikanske hjemstavn:

“Da min fars familie fik installeret en vandhane, var der kæmpe fest for hele kvarteret. Det var en stor omvæltning, at folk ikke behøvede at vandre langt med store dunke på hovedet til og fra de brønde, der er,” fortæller Mathias Zanka.

Landsholdsspilleren mener, at mange danskere har misforstået præsident Erdogans Tyrkiet:

“Bruger vi min egen familie og venner som målestok, så er der mange danskere, der har en forkert opfattelse af livet i Istanbul,” erklærer Mathias Zanka.

Se også
Hummel-milliardærer protesterer imod skole-sammenlægning: “Mine børn skal ikke betale prisen.”

ANNONSE