Nyt

Sagen om Mesut Özil udvikler sig fra time til time med utallige reaktioner.

Som vi tidligere har skrevet og som det også har været gengivet i danske medier startede den seneste sag med fodboldspillerens møde med Tyrkiets præsident Recep Erdogan og overrækkelse af trøjer til denne inden VM. Efterfølgende var der tvivl om grunden til mødet og fotosessionen.

Mesut Özil var en af tre tyrkere der deltog og efterfølgende ville han ikke beklage eller tage afstand til Erdogan.

Senest har han søndag oplyst, at det var af respekt for sin kultur, familie og tyrkiske rødder samt for det tyrkiske præsidentembede han deltog. Det var ikke en politisk statement til Erdogan sagde han videre.

I Tyskland er debatten nærmest på kogepunktet, hvor tilhængerne af multikultur enten ikke ved hvad de skal mene eller også kammer de over som dele af venstrefløjen og støtter Özil og kalder det racisme at kritisere Özil. Dele af medierne på venstrefløjen som Der Spiegel og Stern har klart valgt side til Özil og dermed inddirekte Erdogan og det protoislmamiske parti i Tyrkiet AKP.

ANNONSE

Fra Tyrkiet lyder der en hyldest til Özil fra regeringens sportsminister der på twitter skriver:

“Vi støtter af hjertet den ærefulde holdning hos vores bror, Mesut Özil.”

https://twitter.com/kasapoglu/status/1021136231348998144

 

Spiegel

ANNONSE