Nyt

Mange licensbetalere har spurgt, hvordan DR-værten Mads Aagaard Danielsen i årevis kunne krænke og chikanere sine uskyldige ofre.

Tvangssex på DR’s toilet med en ung praktikant, trusselbeskeder samt en ekskæreste, der fik sit tøj klippet i stykker – er blot nogle få eksempler på de anklager, der er kommet frem.
Flere klager til Danmarks Radio – over Mads Aagaard Danielsen – blev afvist.
Det var den magtfulde DR-redaktionschef Judith Marianne Skriver, der holdt hånden over Mads Aagaard Danielsen.
Judith Skriver har været magtfuld chef i DR igennem flere årtier. Hun har stået bag nyhedsdækningen, radiokanalen P3 og senest fungeret som leder for flere redaktioner på DR P1 samt aktualitetsudsendelsen Debatten på DR2.
Judith Skriver har haft det fulde personaleansvar for den skandaleramte DR-vært, Mads Aagaard Danielsen. Men når klagerne om Mads Aagaards truende adfærd landede på Judith Skrivers skrivebord, blev alt afvist. Det viser en gennemgang af DR-chefens handlemønster.
En af de klagesager mod Mads Aagaard, som DR-chefen Judith Skriver afviser, er en alvorlig trusselsag mod radioværten Hassan Preisler og en radioproducer.
I marts 2019 begynder jorden at brænde under seriekrænkeren Mads Aagaard Danielsen, der er en feteret vært i Judith Skrivers afdeling.
Radiomanden Hassan Preisler er tæt på at afsløre Mads Aagaard i et af sine populære samtaleprogrammer, da han interviewer en kvindelig journalist, der tidligere har oplevet chikane fra Mads Aagaards side.
Mads Aagaard Danielsen ryger op i det røde felt. Han truer Hassan Preisler i en lang række beskeder:
“Jeg tror, vi starter med, at du sætter et kryds i kalenderen mandag om to uger. Vi skal også have en god gammeldags og jysk herresnak, og jeg skal lære dig et ord fra den nordiske mytologi,” skriver Mads Aagaard Danielsen til Hassan Preisler, hvis far er pakistaner.
Hassan Preisler bliver urolig, og han opfatter Danielsens krav om et møde og en ‘jysk herresnak’ som truende. Mads Aagaards hadbeskeder tager til i styrke:
“Du slipper ikke godt fra det her”, “hvad fanden er du for et møgdyr?”, “Vi tager den her. Enten i dag eller når vi ses næste gang. Og vi tager den til, du forstår det”, “din latterlige nar” og “fuck dig, din usle idiot” skriver Mads Aagaard Danielsen.
Senere i forløbet slipper Mads Aagaard sin vrede løs på Hassan Preislers radioproducer – Kristian Danholm – da Preisler interviewer partilederen Rasmus Paludan fra Stram Kurs på Radio24syv.
Både radioproduceren og hans gravide kæreste får hadske beskeder fra DR-værten:
“Hvornår har du tid i dag?”, “jeg er fuldstændig ligeglad med, om du har en baby på armen”, “du er simpelthen for ussel” lyder hadstrømmen fra Mads Aagaard Danielsen, der skriver på alle tider af døgnet.
Der afsendes efterfølgende flere klager til DR-chefen Judith Skriver. Det fremgår tydeligt, at hendes medarbejder chikanerer og truer kollegaer fra mediebranchen med at møde op på deres bopæl.
“Jeg har svært ved at tro, at den opførsel, Mads Aagaard lægger for dagen, er i overensstemmelse med en ansættelse i DR, og jeg forventer, at du (Judith Skriver, red.) klart og tydeligt kræver, at han stopper med at chikanere og true medarbejdere på Radio24syv og ikke kontakter dem fremover – hverken på arbejde og privat,” lyder det fra radiodirektøren Jørgen Ramskov.
Danmarks Radios Judith Skriver får to klager i forbindelse med trusselsagen mod Radio24syv-medarbejderne. Begge gange afviser den kvindelige licenschef, at Mads Aagaard Danielsens opførsel skal have konsekvenser.

Judith Skriver lader i stedet sin radiovært slippe, og hun fastslår, at “der er tale om gemytter i kog og både fejl og uheldige ting på begge sider.”

Judith Skriver underretter derefter sin chefgruppe om klagesagen mod Mads Aagaard og erklærer den for afsluttet.

En af de DR-chefer, der hører om chikanesagen, er souschefen Jakob Sloma Damsholt. Han får overdraget personaleansvaret for Mads Aagaard Danielsen et år senere. Men Jakob Damsholt lader, ligesom Judith Skriver, også Danielsens hadske opførsel passere.

Trusselsagen mod Hassan Preisler og radioproduceren Kristian Danholm er ikke den eneste gang, at Judith Skriver holder en beskyttende licenshånd over Mads Aagaard Danielsen.

I efteråret 2018 skriver filmmagasinet Ekko et kritisk indlæg om Mads Aagaard Danielsens opførsel i radioprogrammet Shitstorm, der sendes på P1.

Det får følger. Ekkos chefredaktør modtager flere chikanerende telefonopkald og nedværdigende beskeder fra Mads Aagaard Danielsen.

På et tidspunkt truer Mads Aagaard Danielsen med at fremstille filmmagasinet i et negativt skær i DR-programmet Shitstorm. Et klokkeklart eksempel på magtmisbrug af licensmidler.

Den chokerede chefredaktør klager direkte til DR’s Judith Skriver, der afviser chikanesagen i store træk. Hun vil ikke sanktionere sin hadske medarbejder.

Judith Skriver afviser, at der er en sammenhæng mellem Mads Aagaards voldsomme reaktion og det faktum, at DR-værten truer med at fabrikere negative historier om filmmagasinet.

Det kritiske indslag om Ekko kommer aldrig i æteren. Mads Aagaards trusler var tomme.

“Måske var det bare et perverst forsøg på at gøre mig bange,” fortæller Ekkos chefredaktør.

Judith Skriver har flere gange beskyttet Mads Aagaard Danielsen, så han kunne fortsætte sine uhyggelige overgreb.

Judith Skriver er endda formand for alle chefer i Danmarks Radio, mens hun dækker over Mads Aagaard Danielsen.

I juni 2020 går den 67-årige Judith Skriver på pension – før offentligheden får vished om Mads Aagaard Danielsens chikane og trusler.

Den aldrende DR-chef kan derefter trække sig tilbage til sin liebhavervilla i Nordsjælland, der ligger med udsigt til det billedskønne Furesøen.

Den erfarne licenschef kommer i vælten mange gange under sin årelange magtvælde.

Judith Skriver møder eksempelvis kritik, da hun sletter et radioprogram fra DR’s arkiver i vinteren 2020. Der drejer sig om et debatprogram, hvor den tidligere jordemoder Karen West opførte sig nedværdigende overfor et voldtægtsoffer.

Danmarks Radio tåler ikke sandheden om sine gæsters opførsel. Og Judith Skriver trykker på sletteknappen.

Judith Marianne Skriver er født på Rigshospitalet i 1953, og hun er datter af Otto og Anny Kristine Skriver. Hun får en journalistuddannelse og arbejder efterfølgende på DR’s Københavns Radio.

ANNONSE

Judith Skriver får en lang række chefjob i Danmarks Radio, og hun kan smykke sig med titler som magasinchef, programchef og redaktionschef.

Det er Judith Skriver, der svinger taktstokken over nyhedsværter på skærmen og det berømte Tæskeholdet, med Casper Christensen i spidsen, der revolutionerer dansk licensradio.

Judith Skriver er gift med den fem år ældre pressefotograf Mikael Eskestad – kendt som Mik Eskestad. Sammen har de sønnen Rasmus Skriver Eskestad.

Skandalesagen om seriekrænkeren Mads Aagaard Danielsen får ingen konsekvenser for magtjongløren Judith Skriver.

Da Judith Skriver når pensionsalderen, bliver hun fejret med pomp og pragt under en storstilet reception i Danmarks Radios hovedkvarter i København.

Lykønskningerne strømmer ind fra medarbejderne og chefkollegaerne.

Hos Danmarks Radio fejrer man de chefer, der skjuler krænkelser og trusler fra medarbejderstaben.
Tonen får en anden lyd, da skandalesagen om Mads Aagaard Danielsen rammer avisoverskrifterne i oktober 2020.

Nu lægger DR’s topledelse, med stedfortrædende generaldirektør Henrik Bo Nielsen i spidsen, pludselig afstand til Judith Skriver og hendes tvivlsomme beslutninger:

“Når jeg i andre medier de seneste dage har været stærkt kritisk over for den håndtering, den pågældende chef (Judith Skriver, red.) lavede – hun er ikke ansat her længere – så er det selvfølgelig, fordi at det er åbenlyst for enhver, at der skulle være orienteret opad og handlet,” lyder det vredt fra DR’s næstkommanderende.

Danmarks Radio skyder i dag skylden på Judith Skriver og hendes opførsel i krænkelsessagen. Men sandheden er, at flere DR-chefer kendte sandheden om chikanesagen.

Ingen gjorde noget – heller ikke Judith Skrivers efterfølger Jakob Sloma Damsholt, der var underrettet om Mads Aagaards trusler mod kollegaer i mediebranchen.

Judith Skriver nyder nu velhaverlivet i Nordsjælland med søudsigt og natur. Og den ny redaktionschef, Jakob Sloma Damsholt, kan fortsætte i sit job uden repressalier.

Danmarks Radio har hjemsendt seriekrænkeren Mads Aagaard Danielsen. Hans fremtid hos licensgiganten afgøres i den kommende uge.

*

Mere om Mads Aagaards meritter hos Document

Bogen udkommer medio november:
Bestil Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE