Dag: 6. oktober 2019

Foto: Roy Jeg ser paa den hvide Himmel, jeg ser paa de graablaa Skyer, jeg ser paa den blodige Sol. Dette er altsaa Verden. Dette er altsaa Klodernes Hjem. En Regndraabe! Jeg ser paa de høie Huse, jeg ser paa de tusende Vinduer, jeg ser paa det fjerne Kirketaarn. Dette er altsaa Jorden. Dette er […]

Les Mer...

“Så skete det, jeg frygtede. Anahita (Anahita Malakians fra Nye Borgerlige, red.) er blevet tvunget til at sige op fra The Barn med øjeblikkelig virkning efter flere dages venstreekstrem chikane, skriver Christian Marcussen på Facebook.

Les Mer...

Vi sidder i en gammel kirke nu – hvorfor tror I, den blev bygget? Hvorfor tror I, at vi har passet så godt på den i 1000 år? For at tonen fra himlen, budskabet om de dødes opstandelse kunne lyde her. Hvorfor tror I klokkerne ringer her? Jo, de kalder på dig. Klokken siger til dig, der kommer her for at se til dine kæres grave, at her er Nains port. 

Les Mer...

Maurice Ravels (1875-1937) Deux mélodies hébraïques (som nok her bør gjengis med to jødiske melodier/sanger, ettersom ingen av tekstene er på hebraisk) ble skrevet i 1914. Som man vil vite, er kaddish en sentral bønn innen judaismen, og innledningen viser et slektskap med Fadervåret. Språket er arameisk, et vest-semittisk språk beslektet med hebraisk, innført som […]

Les Mer...

I en ny programserie har BBC filmet shiamuslimske imamer i Irak, som sælger børn til såkaldte “zawaj al-mutaa” – “nydelsesægteskab”. Disse religiøse “ægteskaber” har en, for manden, selvvalgt varighed fra 99 år og ned til en times tid. Disse “ægteskaber” har ikke andre formål end religiøst at godkende prostitution og udnyttelse af kvinder og småpiger.

Les Mer...

Politidrabene i Paris er omgivet af en dobbelt skandale: Den manglende reaktion på politikollegers advarsler om Mickaël Harpons mulige radikalisering, og højtstående myndigheders forsøg på at skjule det efter terrorhandlingerne. Harpon havde reageret med entusiasme på massakren i Charlie Hebdo-redaktjonen i januar 2015.

Les Mer...