Kunstbilde

Foto: Jonas Haugsvold

Bildet er tatt ved det nye operahuset innerst i Bjørvika i Oslo.

I det berømte diktet The Waste Land (1922) fremmaner den anglo-amerikanske dikter, forfatter og kritiker Thomas Stearns Eliot (1888–1965) storbyens øde, sjelelige landskap og henter frem de følelsene av tap og tomhet som etterfulgte den verdiløse seieren i første verdenskrig, skriver den engelske filosofen Roger Scruton: Eliot skapte et uforglemmelig bilde av et sted, en sivilisasjon og et samfunn som svevde i et tomrom og manglet et klart håp om fornyelse.

What are the roots that clutch, what branches grow
Out of this stony rubbish? Son of man,
You cannot say, or guess, for you know only
A heap of broken images, where the sun beats,
And the dead tree gives no shelter, the cricket no relief,
And the dry stone no sound of water.

ANNONSE

Læs også

Læs også