Kommentar

Eritreiske Habte Araya, sigtet for at have skubbet en otteårig dreng ud foran et tog i Frankfurt, blev brugt som rollemodel for god integration i Schweitz.

Habte Araya er sigtet for drab efter at have skubbet en otteårig og hans mor ud foran et tog i Frankfurt. I Schweitz blev han fremhevet som et eksempel på vellykket integration.

Drengen blev dræbt da et højhastigheds ICE-tog ankom Frankfurt centralstation lige efter at han og moren blev skubbet ned fra perronen.

Moren klarede at rulle væk fra toget i sidste øjeblik, bare for at blive vidne til at hendes søn blev ramt og døde øjeblikkeligt. En 78-årig kvinde blev også forsøgt skubbet, men klarede at undgå at havne på skinnerne.

Øjenvidner fik krisehjælp efter hændelsen.

Nu viser det sig at trebarnsfaren Habte Araya figurerer i en brochure fra den schweiziske udgave af NAV som eksempel på vellykket integration.

Araya er afbildet og interviewet i en brochure den schweiziske arbejdsmarkedsstyrelse udgav i 2017. Styrelsen havde skaffet ham et job, og i interviewet med ham fortalte han blandt andet at han “kunne lide næsten alt ved Schweitz”.

ANNONSE

Habte Araya, fotograferet til en brochure den schweiziske arbejdsmarkedsstyrelse fik lavet for to år siden.

I starten var det vanskeligt med sproget, fortalte han, men sagde at han ikke havde sprogproblemer længere. Han sagde også at han satte pris på at alle i Schweitz fik hjælp, uanset om de var fattige eller rige.

Han lovpriste det schweiziske skolevæsen og sagde at han “ønskede et bedre liv for sine børn end det han havde haft selv”.

Ifølge brochuren fandt arbejdsmarkedsstyrelsen et job som montør til ham hos Zürichs transportmyndighed, hvor han sagde han ønskede at arbejde i 25 år. Kollegaer har udtalt at han var lidt sky, men gav ham ellers gode skudsmål; hårdtarbejdende og pålidelig.

Men det gik ikke helt som han havde tænkt. Ifølge schweizisk politi var han på flugt i Tyskland etter en voldsepisode forrige uge.

Araya skal have låst sin kone og barn, samt en nabo, inde i deres lejlighed. Han skal også have truet den kvindelige nabo med en kniv, ifølge Die Welt.

Politiet i Zurich oplyser at der ikke er fundet nogen indikationer på radikalisering eller ideologisk motiv, men at eritreeren har været under psykiatrisk behandling. De psykiske problemer skal have ført til at han blev sygemeldt fra januar.

Den tyske føderale politidirektør Dieter Romann oplyste onsdag at sigtede ikke var efterlyst og dermed frit kunne bevæge sig mellem de europæiske lande.

Araya søgte asyl da han ankom Schweitz i 2006, og ansøgningen blev bevilget i 2008, ifølge tyske medier.

Det er ikke første gang indvandrere skubber tyskere foran et ankommende tog. For godt en uge siden blev en 34 år gammel kvinde dræbt i Voerde, da en 28 år gammel kosovoserber med tysk statsborgerskab skubbede hende ud foran toget.

 

Daily Mail: Pictured: Eritrean man accused of pushing a young boy to his death in front of a train in Frankfurt – as it’s revealed suspect was a poster boy for integration in Switzerland

ANNONSE