Kommentar

Spanske politibetjente tager kontakt til en kriminel migrant på en togstation i Madrid. Toget nærmer sig perronen, og den afrikanske mand hiver pludselig i en af betjentene, så han mister balancen. Toget rammer den kun 28-årige politibetjent, der dør af sine kvæstelser.

Spanien er et af de mange lande, der er blevet ramt af ‘hverdagsterror’ på togperronerne de seneste år, hvor migranter udfører overlagte angreb og skubber mennesker ud foran kørende tog. Ofte med døden til følge.

Senest er Tyskland blevet ramt af flere attentater fra migranter på tyske togstationer. Det kostede senest en otteårig dreng livet, da en afrikansk mand skubbede ham i døden foran et højhastighedstog i Frankfurt. Moren til drengen blev også skubbet ned på togskinnerne, men overlevede ved at rulle til side i sidste øjeblik.

ANNONSE

I januar 2015 møder to spanske politibetjente den seriekriminelle migrant Ali Raba Yode på Embajadores togstationen i Madrid. De to politibetjente beder om id-papirer fra den afrikanske migrant, der nægter at samarbejde og opfører sig truende og voldeligt overfor betjentene.

Da toget ankommer til togstationen, udfører afrikaneren sit morderiske angreb med stor præcision. Den kriminelle migrant hiver den 28-årige politibetjent Francisco Javier Ortega hen mod kanten af perronen og kaster ham ud foran toget. De omkringstående skriger af frygt, da de ser det forfærdelige angreb.

Politibetjenten Francisco Javier Ortega bliver erklæret død kort efter kollisionen med toget på grund af sine alvorlige skader.

“Det står klart, at målet var at skubbe betjenten ned på skinnerne og ind under det tog, der kørte ind på togstationen,” erklærer den spanske politidirektør. Han tøver ikke med at kalde gerningen for et mord.

Den afrikanske politimorder mister balancen og falder selv ud foran toget. Det kan ikke afgøres om, der eventuelt er tale om et selvmordsangreb. Den 28-årige afrikaner overlever sit fald.

Morderen Ali Raba Yode fortæller i retten, at han intet kan huske fra mordet, og at han intet aner om, hvordan en 28-årig politibetjent ender foran et tog i fart. Heldigvis har retten gode beviser, da vidner optager mordet på deres mobiltelefoner.

Ali Raba Yode kommer fra det muslimsk prægede Elfenbenskysten. Han er i 2011 rejst ulovligt ind i Spanien og Europa. Han har overtrådt immigrationsloven to gange i alt.

Afrikanerens synderegister er langt. Morderen er noteret 10 gange hos myndighederne for vold, trusler og røveri. Han har blandt andet fået en dom for at angribe politiet tilbage i 2014.

Alligevel kan migranten Ali Raba Yode udføre sit dødelige angreb på togstationen 2. januar 2015. De spanske myndigheder har ikke sendt den kriminelle afrikaner hjem, selvom han er i Spanien på ulovlig vis. Ali Raba Yode har en udvisningsdom, der ikke blev håndhævet i tide. Det koster en ung politibetjent livet.

42,9 procent af befolkningen i Elfenbenskysten er muslimer, og islam er den største religion i landet. I dagene efter Ali Raba Yodes politimord bliver der jublet på islamistiske hjemmesider, og der efterlyses flere politidrab i Spanien.

I oktober 2017 dømmer den spanske højesteret Ali Raba Yode til 20 års fængsel.

Spanien er også ramt af den frygtelige hverdagsterror, hvor migranter skubber uskyldige i døden på togstationer.

Hvorfor har vi ikke hørt om dette modbydelige angreb i danske medier? Er der noget, der skal skjules?

ANNONSE