Kopierede/fra hoften

James O’Keefe har stiftet ”Project Veritas”, som med små midler har klaret at vise korruptionen i det politiske system og i medierne/Silicon Valley. Det Google siger, er at de har ret til at overtrumfe demokratiet, hvis folk vælger forkert. Det er EU-logik.

Project Veritas er en gruppe journalister som går undercover for at afsløre ting, som personer med magt aldrig vil indrømme foran et kamera. Under Hillarys valgkamp afslørede de hvor langt Demokraterne var villige til at gå for at vinde. Nu er det Big Tech, Facebook, Pininterest og Google som afslører deres politisk slagside. Lederen for Responsible Innovation når det gælder applicering af AI, Artificial Intelligence, Jen Gennai lægger ikke skjul på at de allerede i 2016 begyndte at arbejde for at noget lignende – valget af Trump – aldrig skulle kunne ske igen.

“We all got screwed over in 2016, again it wasn’t just us, it was, the people got screwed over, the news media got screwed over, like, everybody got screwed over so we’re rapidly been like, what happened there and how do we prevent it from happening again.”

ANNONSE

“We’re also training our algorithms, like, if 2016 happened again, would we have, would the outcome be different?”

Hvordan gør Google dette? Ved at «skrue» på algoritmerne så folks opfattelser bliver præget, uden at de mærker at de manipuleres. Folk tror at Google er neutrale og viser dig søgeresultaterne, som de virkeligt er. Men virkeligheden er en helt anden. Det bekræfter en Google-wistler som fortæller fra indersiden. Han har meldt sig fordi han hader tanken om at leve i et samfund, hvor Google bestemmer.

Det gør de i stigende grad. Google er blevet indkaldt til høringer i Kongressen flere gange, men ignorerer det bare. Jen Gennai siger det lige ud: Hun siger, at bare Google kan sikre at valgfriheden bruges rigtigt. For at sikre det rigtige resultatet griber Google ind på mange niveauer. Det er særligt folk på højresiden, konservative, som har fået Googles manipulationer at mærke: Folk som Dave Rubin og Tim Poole er blevet stemplet som «right wing», et ord som indebærer ekskludering og fordømmelse. Man mister følgere, og med publikum forsvinder indtægterne.

Gennai virker som en repræsentant for en ny kaste som føler de lever i en teknologisk styret civilisation, som kun de kan gøre menneskelig: Fairness betyder, at algoritmerne skal hjælpe minoriteter, ikke dem, som allerede har magt.

Der er en en-sporethed over tankegangen, som er skræmmende. Avanceret teknologisk, men uden indsigt i politiske processer. Google-folkene tror de ejer sandheden og derfor har retten på sin side.

ANNONSE