Kommentar

Billedet viser den mistænkte Lyon-bomberen. Foto: Twitter

Post- terror propaganda: “Vi sender jer hundrede imamer, hashtags, fakkeltog og blomster”

Efter hvert nyt jihad-angreb er den tænkende del af politikerne blevet mere nervøse over de ulykker, de selv har skabt gennem årtier. Politi og presse erklærer hurtigt terroristerne sindssyge (undtagen en Breivik, der skulle tjene statens politisk formål). Politikerne mumler, nedtoner og omskriver virkeligheden. “Mørke kræfter har voldtaget en stor religion.” (Lars Løkke, 2015). Udsagnet er en fornærmelse af almindelige menneskers intelligens.

Selv synes jeg, det er noget overkill at raide mig, en ustraffet mand, med fem betjente og lægge mig i håndjern for en forseelse til potentielt 5000 kr. i bøde, for at formidle et faktum, enhver kunne se i alle udenlandske medier. Det lugter af statslig panik og kontroltab.

Nyt er det, hvor orkestreret mange af manifestationerne efter muslimske terrormassemord er. Journalisten Ian Cobain skriver om det i Middle East Eye. Han har en fornem karriere bag sig, og har modtaget Orwell prisen for journalistik.

ANNONSE

Til Vesteuropæiske politikere er der kun dette at sige: “Hvis I ikke kan lide virkeligheden, skulle I ikke have skabt den. I kan ikke skjule den, og I kan ikke gemme jer for den. Gå ikke efter budbringeren, se jer selv i spejlet. Sig sandheden, hold jer fra propaganda, og få jer en ryggrad. Afmontér derefter den krudttønde, I har sat os på, i stedet for at gøre den værre.”

The British government has prepared for terrorist incidents by pre-planning social media campaigns that are designed to appear to be a spontaneous public response to attacks, Middle East Eye has learned. Hashtags are carefully tested before attacks happen, Instagram images selected, and “impromptu” street posters are printed. In operations that contingency planners term “controlled spontaneity”, politicians’ statements, vigils and inter-faith events are also negotiated and planned in readiness for any terrorist attack. The campaigns have been deployed during every terrorist incident in recent years including the 2017 London Bridge attack and the Finsbury Park mosque attack. ‘Mind control’: The secret UK government blueprints shaping post-terror planning.

ANNONSE