Kunstbilde

strong>Gerhard Munthe (1849-1929)
Olje på lerret, 75 x 147 cm. privateie.

For å si det svært forenklet, faller Gerhard Munthes verker i to ganske forskjellige kategorier, realistiske malerier, og en fabulerende, dekorativ stil – som hans illustrasjoner til Snorres kongesagaer og forelegg til billedvev. Man kan muligens forstå dette som Gerhard Munthes personlige variant av Art nouveau. Men dette bildet faller klart innenfor det realistiske.

Bildet inngår i Klassisk hos Grev Wedels Plass Auksjoner. Prisantydningen er NOK NOK 3–400 000.-. Auksjonen starter den 28. mai kl. 19.30 i Strangersalen i Den gamle Logen, Grev Wedels plass 2 i Kvadraturen i Oslo, ikke så langt fra Akershus festning.

Auksjonen omfatter også verker av Hans Gude, Amaldus Nielsen, Halfdan Egedius, Theodor Kittelsen. Erik Werenskiold og Christian Krohg, for å nevne noen av de best kjente. Auksjonskatalogene er tilgjengelige på auksjonsfirmaets nettsider.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Læs også