Nyt

Den tidligere Radio24syv-vært, Poya Pakzad har lagt en ‘meddelelse’ online, lækket til ham via ‘en medarbejder fra Danmarks Radio’. Det bizarre ved det hele er at Poya Pakzad (og formentligt DR-medarbejderen) synes det er problematisk, at Rasmus Paludan ikke pinedød skal kaldes ‘racist’. Byrettens dom blev anket på stedet, og det er en klar overtrædelse af Pressenævnets regler, at kalde en person for dømt, før der foreligger en endelig afgørelse.

“At hans virke kan ses som gangbar religionskritik, frem for racistisk had, er et eksempel på, at islamofobi er en af racismens sidste respektable udtryksformer.” (Poya Pakzad, 15. april 2019)

Poya Pakzad på Facebook, 15. april 2019

Selvforklarende…

“Det er så rigtigt skrevet, Poya. Så sent som d. 5. april blev han endda dømt for racisme – det ligger friskt i alles erindring, men medierne nægter stædigt at kalde ham ved rette navn.” (Cihat Bardak, 15. april 2019)

“Indtil nu har formanden i Politiforbundet, Claus Oxfeldt, med vilje ikke forholdt sig til den racismedømte Rasmus Paludans mange demonstrationer, der kræver massiv tilstedeværelse af politi.” (DR Nyheder, 15. april 2019)

“Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs er fredag blevet idømt 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf. … Partilederen valgte at anke dommen på stedet, hvorfor sagen skal køre i Østre Landsret.” (EB, 5. april 2019)

Så længe en straffesag ikke er endeligt afgjort eller bortfaldet, må der ikke offentliggøres… tilkendegivelser om, at en sigtet eller tiltalt er skyldig. Ved omtale af en straffesag skal det klart fremgå, om sigtede/tiltalte har erklæret sig skyldig eller ikke-skyldig.”(Pressenævnet, Vejledning om god presseskik)

ANNONSE