Nyt

“Politiet læser ikke straffelovens § 264 d særligt godt”

Af Rasmus Paludan

Jeg er som ansvarshavende redaktør blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens § 264 d, stk. 2.

Fordi Frihedens Stemme offentliggjorde ordene i de 10 forhold i anklageskriftet mod Korsørmanden. [Emilie Meng-mordet]. Ikke selve anklageskriftet. Det var en artikel på baggrund af anklageskriftet.

Politiet læser ikke straffelovens § 264 d særligt godt, for der er 2 dele: Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, “som uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold”

Eller

“I øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget en bredere offentlighed.”

Så for så vidt angår meddelelser, så er det altså “meddelelser vedrørende en andens private forhold”. Det er kun for billeder, at man kan straffes for videregivelsen hvis det er “af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget en bredere offentlighed”.

Et anklageskrift er ikke en “meddelelse vedrørende en andens private forhold”. Vi har nemlig offentlighed i dansk retspleje. Så når det står i et anklageskrift er det ikke længere privat.

Med venlig hilsen. Rasmus Paludan
Ansvarshavende redaktør
Frihedens Stemme

Paludan er sigtet efter paragraffen, jeg blev sigtet efter i foråret 2019 og dømt efter i oktober 2022. Det er egentlig en paragraf, der skal beskytte folks privatliv så som interne familieforhold, seksualforbindelser, forlovelser, skilsmisser og sygdom, selvmord, selvmordsforsøg, private stridigheder, indtægtsforhold, skatteforhold og insolvens. Jeg anså mig selv for dømt på forhånd, og gjorde derfor intet ud af at anke. Udfaldet denne gang vil derfor interessere mig, for jeg tror ikke Paludan trækker sig fra en juridisk kamp så let.

ANNONSE

Ramus Paludan blev søndag den 14.1  døbt i Enghave Kirke. Man ser ham bagefter interviewet af Rasmus Brügger fra Frihedsbrevet. Bagefter var der brunch på Café Dyrehaven. –  Steen –  fotos © Snaphanen.dk

 

 

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købe hos Tales:: Frem for alt frihed festskrift til Lars Hedegaard

20130206_081741

 

Købe hos Tales: Ræven går derude, mor

Købe hos Saxo: Ræven går derude, mor

 

Købe: Verden var så rød, mor Erindringer 1942-1980

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden