Nyt

t/v: Jernaldervej 237, hvor Saladdin Tahirs el-cykel blev fundet; Foto: Maps

Man ved Århus Vest er blevet for multikulturel for danskere, når ikke engang en fyr ved navn ‘Saladdin’ føler sig tryg. Han har fået stjålet sin cykel fire gange, og tager den nu med op på værelset, i håbet om at dem politiet kalde ‘unge’ ikke bryder ind. Han har monteret en GPS-tracker på cyklen, og sidst førte sporet til Jernaldervej 237. Midt i ghetto’en, så at sige.

For 25 år siden kom jeg ofte på Skjoldhøjkollegiet, og synet af opgangene i TV2 Østjyllands indslag tager mig tilbage i tiden. Aarhus Stiftstidende har talt med universitetsstuderende Delovan Saladdin Tahir, der ikke føler sig tryg på Skjoldhøjkollegiet. Her citeret fra Stiften.dk – Beboer på kollegie: – Jeg er utryg og føler mig forfulgt.

“Der er mere på færde end det, politiet kender til, hvis man spørger én af beboerne på kollegiet. Delovan Saladdin Tahir er studerende og lejer et værelse på kollegiet, og han oplever ofte uro i området.

– Nu er jeg selv opvokset i Aarhus, og jeg føler ikke, Skjoldhøjkollegiet er det bedste sted at bo, for jeg føler mig virkelig utryg herude, siger Delovan Saladdin Tahir til TV2 Østjylland.

Senest oplevede Delovan Saladdin Tahir, at hans elcykel blev stjålet fra kollegiet til trods for, at både cyklen og kælderen, den stod i, var låst af. …

– Det er fjerde gang, det er sket, og jeg føler bare, at lige meget hvad jeg gør, så er det umuligt at have mine ting for mig selv, siger Delovan Saladdin Tahir.”

De går rundt og kigger ind i værelserne, hvis beboerne ikke har trukket gardiner for, og hvis vinduerne er åbne, kan de finde på at hoppe ind og stjæle. … Det er ikke engang sommer endnu, for der er det endnu værre. Der har vi konstant folk, der står herude og råber og skriger, og jeg er ikke typen, der går ud og snakker med dem.” (Delovan Saladdin Tahir)

ANNONSE