Nyt

Araberen som er en af flere der tilsluttede sig Islamist Stat har længe været efterlyst af dansk politi for at have opfordret til terror  ved at fremstille en video hvor danske politikere bliver skudt til måls efter.

Nu er sidder han i fængsel i Tyrkiet og afventer en udlevering til Danmark. Hans søster er vred over han ikke er på dansk jord. Han er syg og sidder i kørestol og har en urinvejssygdom. Derudover er han blevet gift og har fået to børn.

»Han er dansk statsborger, og han burde være hjemme nu. Hvis han havde heddet Rasmus, havde han været hjemme. Men der sker nærmest ingenting. Han vil gerne hjem, og vi vil gerne have ham hjem, selv om det betyder, at han bliver dømt. Han har ret til at blive retsforfulgt i Danmark ligesom alle andre statsborgere, der begår fejl. Og han har så alvorligt brug for lægehjælp. Det er ikke menneskeligt at lade ham sidde og rådne op under de forhold, han sidder under nu,« siger hun.

Hverken Morten Bødskov fra Socialdemokratiet eller Rasmus Jarlov fra de konservative mener Danmark skal presse på for at få ham udleveret.

IS-jihadist kendt fra omdiskuteret video er fængslet i Tyrkiet

Det fremgår ikke af artiklen hvordan islamisten fik dansk statsborgerskab. Et statsborgerskab som Jarlov mener skal fratages araberen.

Radio 24/Syv – Interview med Rasmus Jarlov

ANNONSE