Dag: 7. januar 2019

Eugène Jansson (1862-1915) Olje på lerret, 152 x 136 cm, Nationalmuseum, Stockholm. Av helsemessige og økonomiske årsaker fikk ikke Eugène Jansson gjennomført noen akademisk utdannelse eller studiereiser til utlandet. I 1886 ble han medlem av Konstnärsförbundet, og knyttet der viktige kontakter. Hen tok også sterke inntrykk av Edvard Munchs malerier, som han først ble kjent […]

Les Mer...

Alexander Vaulin spiller Wilhelm Stenhammars (1871-1927) Tre Fantasier, op.11 (utgitt 1895).

Les Mer...

En gruppe unge er trængt ind i Vissenbjerg kirke på Fyn og hoppet op på alteret, hvor de har jongleret med alterlysene. Siden der ikke er sket nogen skade behandler politiet det kun som en “hændelse”. Gad vide om politiet ville have gjort det samme, hvis en moské var blevet krænket på samme måde.

Les Mer...

Grunden til at man placerer nogle mennesker yderst til højre er selvsagt for at kunne svine dem til med historiens værste forbrydelser. Det er en instrumentalisering og et misbrug af historien som kan få skæbnesvangre følger.

Les Mer...

I et avisindlæg giver Hanna Aro et indblik i hvordan drenge på hendes datters grundskole opfører sig overfor pigerne. Hun beskriver et “arbejdsmiljø” ingen voksne ville have fundet sig i.

Les Mer...

‘Velkommen til mere end 1800 problemløsere’, står der på en reklame på Roskilde Universitetscenter. To af dem bærer burka udendørs, en krystalklar overtrædelse af gældende dansk lov.

Les Mer...