Nyt

Vissenberg kirke, Assens. Foto: wikipedia

En gruppe unge er trængt ind i Vissenbjerg kirke på Fyn og hoppet op på alteret, hvor de har jongleret med alterlysene.

Siden der ikke er sket nogen skade behandler politiet det kun som en “hændelse”.

Vissenbjerg: En gruppe teenagedrenge er blevet politianmeldt for at udøve hærværk mod Vissenbjerg Kirke 1. januar. Drengene har delt en video på det sociale medie Snapchat, som viser dem hoppe rundt på kirkens alter og jonglere med alterlysene. Desuden har de unge hærværksmænd fyret fyrværkeri og kanonslag af på kirkens toilet, fortæller menighedsrådsformand Hans Peder Christiansen.

Menighedsrådet har meldt hærværket til Fyns Politi.

Men politiet har altså ikke registreret hærværket som hærværk, men en “hændelse” fordi ingenting er slået i stykker.

Ifølge Charlotte Nyborg, som er kommunikationsrådgiver hos Fyns Politi, har politiet ikke registreret hærværket som en anmeldelse, men som en hændelse, fordi der ikke er sket nogen skader på Vissenbjerg Kirkes ejendom. Sagen er givet videre til Fyns Politis forebyggelsesafdeling og SSP (Skole, Socialforvaltning og Politi, red.), fortæller hun.

Gad vide om politiet ville have gjort det samme, hvis en moské var blevet krænket på samme måde. Politiet giver et signal til de unge om at danskerne og deres myndigheder ingen respekt har for deres egne værdier og symboler.

Det kan næsten virke som om politiet ikke længere forstår betydningen af en kirke.

Hærværk mod Vissenbjerg Kirke: Unge hoppede rundt på alteret

ANNONSE