Kopierede/fra hoften

Collage: Christine Cordsen blandt grisefarvede

“Er det en abe?”, var Line Baun Danielsens spontane kommentar til et foto af en sort mand i Go’ Morgen Danmark, og og her 11 år efter kan man stadig se det akavede moment på Youtube. Hun krydsede en grænse, og vidste det med det samme. “Hvad siger du?!?”, replicerede medværten Ole Stephensen, tydeligvis chokeret.

Meget vand er løbet i den identitetspolitiske flod siden da, men på et punkt er alt ved det gamle. Det er stadig helt legalt, ja, næsten god tone, at håne danskerne en bloc.

I forbindelse med statsministerens nytårstale, var der efterfølgende analyse på DR om talens karakter. Blandt paneldeltagerne var Christine Cordsen, politisk journalist for DR Nyheder. Under en retorisk lussing til Dansk Folkeparti, kaldte hun uden videre danskerne for ‘grisefarvet’. Det urene dyr, pøblen. Helt uproblematisk.

ANNONSE

Indslaget kan ses her (Min 4.25-; Via Morten Uhrskov)

Christine Cordsen, DR: … I virkeligheden har Mette Frederiksen jo lagt sig mere over i retning af Dansk Folkeparti, som jo sådan dyrker en illusion om at man kan rulle det hele tilbage, at man kan sende folk hjem og vi kan få et samfund som i 50’erne, hvor der ikke var så mange med en anden hudfarve end grisefarvet.

ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag