Nyt

Politiet lettede lidt på sløret om den store politiaktion lørdag: Det drejer sig om konkrete trusler mod flere personer, trusler så alvorlige at politiet måtte gøre alt for at forhindre dem.

Det sagde chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov til medierne lørdag. Da havde de fleste ræsonneret sig frem til at det måtte dreje sig konkrete om trusler mod liv.

Ifølge ham har PET i længere tid efterforsket en sag om specifikke trusler mod enkeltpersoner, og en sort Volvos aktivitet i et specifikt område på Sjælland gjorde, at man mente, at situationen kunne udvikle sig livstruende for de omtalte personer.

Det udløste politiets store aktion, hvor både Storebæltsbroen og Øresundsbroen samt færge- og togtrafik blev lukket ned.

»PET kunne konstatere, at det køretøj, vi efterlyste fredag, opholdt sig i nærheden og udviste en adfærd, der kunne antyde en trussel,« sagde Jørgen Bergen Skov og oplyste, at de personer, der skulle være truet, er bragt i sikkerhed.

Nu viste det sig at den efterlyste bil, en sort Volvo, ikke havde forbindelse til truslerne, men til anden alvorlig kriminalitet. De tre personer undslap.

Jagten på de andre gerningsmænd fortsætter.

 

 

 

 

 

»Dem passer vi godt på,« sagde Jørgen Bergen Skov.

 

ANNONSE