Nyt

Politiet vil ikke si meget, men de forklarede for pressen at de klokken 1351 anholdt en mand i København der havde planer om at begå terror. Politiet ville ikke si hvor. Men de sier det var tale om islamistisk terror.

“En person kan mistænkes for at have hensigt til at begå terror. Han er sigtet for forsøg på terror og har bl.a. forsøgt at snaksaffe sig skydevåben og ammunition med henblik på at gennemføre terrorangreb et eller andet sted,” siger chefpolitiinspektør Jørgen Skov.

“Det bekræfter, at terrortruslen i Danmark er alvorlig,” tilføjer Flemming Drejer, operativ chef i PET:

“Vi mistænker ham for at have planlagt og forberedt en terrorhandling – eller flere terrorhandlinger – i Danmark.

Ifølge Flemming Drejer har den anholdte “handlet alene”, og sagen har ikke noget med terrorsagen fra december at gøre.

Den anholdte er ifølge PET “inspireret af militant islamisme”.

“Det er bekymrende, at der er personer med kapacitet og ønske om at begå terror i Danmawrk. Vi gør det yderste for at affdække de her handligner, beskytte jer og holde Danmark sikkert,” siger Flemming Drejer.

ANNONSE