Uncategorized

Bandekrigen i København rammer unge mænd som banderne tror tilhører modparten. Uskyldige rammes. Det skete med to mænd så sent som natten til lørdag. Politiet er alvorlig bekymret.

……. to tilfældige unge mænd i løbet af det seneste døgn er blevet ramt af skud fra bandemedlemmer, alene fordi de befandt sig på det forkerte sted, ifølge politiet.

»Det er to fuldstændig almindelige unge mænd, og der er ingen grund til at tro, at de er med i den konflikt, der i øjeblikket udspiller sig mellem to grupperinger,« sagde Jørgen Skov, chefpolitiinspektør fra Københavns Politi.

Derfor opfordrer politiet særligt unge mænd til at passe på sig selv, når de befinder sig på gaden i København.

»Der er en risiko, når man er i samme aldersgruppe og befinder sig i dét område, hvor konflikten udspiller sig. Der er ikke noget, der tyder på, at bagmændene går bevidst efter almindelige mødre og fædre på Nørrebro, men vi vil sige til dem, der er i samme aldersgruppe som bagmændene – tænk jer om, når I færdes i byen,« sagde Jørgen Skov.

Så går det for vidt, mener politiet, men indtil videre kan de kun sige til de unge, at de skal tage sig i agt. Det er svært at vide, hvad det skal betyde. Skal de undgå de områder som er bandernes territorier? Hvilket retssamfund opfordrer borgerne til at undgå bestemte områder for ikke at risikere at blive skudt?

Politiets mest effektive svar har været at indføre såkaldte visitations-zoner, dvs. områder, hvor politiet uden forvarsel kan standse folk og kropsvisitere dem. Men områderne vokser og bliver flere og flere.

Københavns Politi har indført en visitationszone, der dækker Nørrebro, Nordvest, Brønshøj, Husum og dele af Østerbro.

En løsning kunne være interneringsfuldmagt. Personer kan holdes i forvaring, hvis der er mistanke om, at de er involveret i bandevirksomhed.

Når man tænker på, at der siden 12. juni har været 18 skudepisoder, må de aktuelle 17 fængslede siges at være temmelig beskedent.

Bandeopgør har en tendens til at eskalere. Når bandene gør op med hinanden på åben gade ved at skyde på dem, de mener er fjenden, er det kun et spørgsmål om tid, før liv går tabt.

ANNONSE

I det seneste døgn har der været meldinger om tre skudepisoder i København, senest da en 20-årig mand blev ramt af skud på Mimersgade klokken 00.29 natten til lørdag.

Han er blevet opereret for et skud i benet og har det efter omstændighederne godt, siger Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Inden da var der klokken 12.43 blevet anmeldt et skyderi på Rovsingsgade, hvor én person blev ramt og efterfølgende bragt på hospitalet.

Senere på eftermiddagen blev en 17-årig mand ramt af et skud i bydelen Tingbjerg, da to personer kørte forbi ham på en scooter og skød mod ham.

Manden, der ifølge politiet ikke har forbindelser til nogen bander, blev ramt i foden.

Skyderiet fik politiet til at udsende en pressemeddelelse med en opfordring om at »stoppe vanviddet«.

Ansvaret hviler først og fremmest på de politikere, som ved hvem der står bag,, men som ikke vover at handle.

Vi er vidne til, at det offentlige rum gøres til krigsscene. Hvis myndighederne reagerer med at bagatelllisere volden og sige, at den er begrænset, vil den kun vokse. Den er allerede ved at komme ud af kontrol.

 

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE9766743/koebenhavns-politi-til-almindelige-unge-maend-efter-18-skyderier-pas-paa-og-taenk-jer-om-naar-i-faerdes-paa-gaden/

 

ANNONSE