Nyt

Europa er prisgivet politiets terror- og efterretningstjenester. Det virker som om lufthavne, banegårde og andre offentlige mødesteder med store menneskemængder stadig oftere bliver lukket og evakueret som følge af, at man har fundet mystiske pakker eller har modtaget trusler.

Lørdag morgen var det et tysk handelscenter i Essen, som blev lukket. Den tyske aviseBild rapporterede, at flere selvmordsbombere havde planlagt at angribe indkøbscentret.

‘The current state of our investigations points to the threat being exclusively at the shopping centre,’ sagde politiet.

Centret forbliver lukket hele dagen på grund af konkrete angrebsplaner, siger politiet. Omkring 100 politifolk bevogter indkøbscentret og rengøringspersonalet, som befandt sig inde i centret, blev hentet ud. Også parkeringshuset og den nærmeste togstation er afspærret.

Indkøbscentrer i Essen er et af de største i Tyskland.

Politiet sagde, at de modtog flere tips fredag om, at et terrorangreb var planlagt  til at finde sted lørdag.

Indkøbscenteret meldte fra på Facebook.

Centret er stort. Politiet må ha været meget sikre i deres sag for at lukke for hele lørdagsshoppingen med de tabte indtægter, som det medfører.

Men måske er terrorangrebet slet ikke så farligt – for der er jo større risiko for at blive skudt af en af de farlige politimænd, som beskytter os. Det siger norske NRK i hvert fald. Vi bekymrer os nok helt unødigt for terroren.

ANNONSE

Men hvem er det politiet skyder, NRK? Tilfældigelørdagshandlende?

Daily Mail

ANNONSE