Nyt

Journalist Simon Andersen skriver på Facebook om Rasmus Paludan og voldsmandens veto:

PALUDAN OG VOLDSMANDENS VETO

Da 24syv forleden skulle gennemføre et interview med Rasmus Paludan stod det klart, at alt er forandret:

Paludan kunne ikke sikkert dukke op i vores ellers sikrede lokaler på Gammel Mønt, som han har gjort så ofte før – derfor skulle politisk redaktør Alexander Wils Lorenzen transportere sig til en hemmelig lokation i Danmark, hvor han blev hentet af PET og kørt til et ‘safe house’, hvor interviewet foregik.

Truslen mod Rasmus Paludan er nu så alvorlig, at han reelt nu forhindres i at udøve sine grundlovssikrede rettigheder til at demonstrere frit.

Både Københavns Politi og Østjyllands Politi nægter nu rutinemæssigt Paludan enhver offentlig optræden – Østjyllands Politi anfører i brev til Paludan, at “i forhold til det operative påbud bl.a. lagt vægt på det konkrete trusselsbillede, idet Østjyllands Politi vurderede, at din deltagelse i den anmeldte demonstration ville være forbundet med en konkret og nærliggende fare for enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed. Det bemærkes i den forbindelse, at der foreligger en alvorlig trusselsvurdering mod dig.”

Paludan fortæller i dagens ‘Valgt i Danmark’, at han i sidste uge også blev nægtet at deltage i arrangementer på Christiansborg (blandt andet blev Rasmus Paludan nægtet at besøge kunstneren Firoozeh Bazrafkans udstilling, red.), der ellers er beskyttet, og nægter Paludan at gøre, som PET siger, mister han sine livvagter.

Jeg mindes ikke i Danmark at have set lignende – at truslen mod en enkeltperson er så alvorlig. Alligevel er de fleste tavse. Det er jo Paludan.

24syv følger udviklingen dag for dag.

Uddrag af Simon Andersens Facebookopslag.

Se også Video med nyhetsinslag idag om Rasmus Paludan och Örebro

Læs også Man er ved at skide i bukserne af frygt for at fornærme islam

 

 

ANNONSE