Kommentar

Sian (StoppIslamiseringenafNorge)-leder Lars Thorsen som han så ud efter overfaldet. Skærmdump fra video

Slaget i Bergen: Mens jeg skriver dette bevogter 40 kampklare politifolk politistationen i Bergen. Rasende muslimer har angrebet en lovlig demonstration, brudt spærringerne og banket ham, som afholdt demonstration.

Politiets kommentar: – Det var som forventet.

At voldsromantikerne på venstresiden allierer sig med indvandrere fra voldskulturer har vi set før under Sians markeringer. Som sædvanlig er det heller ikke vanskeligt at se hvor mediernes sympati ligger. Men politiets reaktion er skandaløs.

“Unge” blev provokeret af det Sian-leder Lars Thorsen sagde om Mohammed:

– Flere og flere folk kom for at demonstrere mod SIAN (Stop Islamiseringen Af Norge). De blev voldsomt «trigget» da taleren sagde at Mohammed var en falsk profet. Da stormede de ham, og han blev slået ned og begyndte at bløde fra ansigtet, fortæller et øjenvidne på stedet til VG.

Bergens Tidende har snakket med politiets operationsleder i politidistrikt Vest, Per Algrøy.

– Blev dette værre end I havde ventet?

– Det var absolut forventet med både demonstration og moddemonstration, så dette var vel som forventet, siger Algrøy.

Bergens politi har svigtet kapitalt i at opretholde ro og orden i Bergen i dag – Bergens Tidende omtaler det som skete som “fuldstændig kaos” – og så præsterer de at føje skam til skade ved at sige at det som skete, var “som forventet”.

Skal vi tolke det som at politiet mener de ikke klarer at tøjle en flok rasende muslimer?

Senere rettede de raseriet mod politiet.

Bergens Tidende har snakket med otte unge og spurgte hvorfor de var udenfor politigården. De forklarede at Sian havde krænket deres religion med politiets beskyttelse, mens politiet brugte peberspray mod mindreårige.

ANNONSE

De var krænket. Sian havde krænket deres religion, og politiet havde beskyttet Sian! Politiet skulle have beskyttet de “mindreårige”, men brugte i stedet tåregas mod dem!

Dette er genkendeligt, vi har hørt det før. Tidligere denne uge var jeg i Nord-Gudbrandsdal tingsret og hørte en anden krænket muslim forklare sig.

– Jeg bestemte mig jo samtidig for at sætte ild på begge. Jeg tænkte at koranen var blevet krænket, så jeg måtte sætte ild på kirkerne.

Krænkelse og hævn var et gennemgående tema under kirkebrand-retssagen mod somalieren «Abdul». Han kom stadig tilbage til krænkelsen han havde følt som muslim efter koranafbrændingen i Kristiansand – for øvrig udført af samme Lars Thorsen som blev slået ned i Bergen i dag.

Mønsteret er tydeligt: Muslimer som føler sig krænket, som regel på vegne af deres religion, handler i hellig vrede. I blindt raseri. Ikke sådan at forstå at det er tilfældigt hvem eller hvad raseriet retter sig mod, raseriet har definitivt en retning, men det er uden stopklodser.

Og det er ikke bare øjeblikkets raseri. I sin lejlighed på Dombås havde Abdul god tid til at tænke sig om.

Fra han bestemte sig for at sætte ild på Dombås og Sel kirker til han satte ild på den første, gik der to måneder. Derefter havde han god tid til at tænke sig om. Én måned efter satte han alligevel ild på Sel kirke.

Reaktionerne, lidelserne han påførte sine samboere på Dombås anede han ingenting om, sagde han i retten. Han værdigede det ikke en tanke:

– Tænkte du over hvordan folk ville opfatte at kirkerne blev brændt ned? spurgte anklager Lars Rune Ringvik.

– Nej.

Når Muhammed er krænket opstår en undtagelsestilstand, hvor det ikke er nødvendigt (eller i det hele taget muligt?) at beherske sig.

Kan man se for sig en kristen nordmand sætte ild på en moské, som hævn for at en muslim havde sat ild på en bibel?

Hvad med en flok kristne som stormer en lovlig, muslimsk demonstration og banker personen, som afholder demonstration fordi han har krænket Jesus? Nej..?

De unge muslimer i Bergen mente de optrådte i tråd med deres religion, forsvarede deres religion. De handlede i retfærdig harme.

Ikke overraskende da, at de reagerer med chokeret indignation over at politiet beskytter (vel..) Sians ret til at krænke, ret til blasfemi.

Politiets skulle beskytte ytringsfriheden på Festpladsen i Bergen i dag. Det var i hvert fald deres opdrag.

Muslimernes rasende og til dels voldelige opførsel er yderst kritisabel. Det, som gør sagen endnu værre, er deres overraskelse over at politiet forsøgte at beskytte ytringsfriheden. Det afslører en grundliggende mangel på forståelse af hvad slags land man befinder sig i.

For de unge som udtalte sig til BT befinder sig jo i Norge. Rent fysisk.

Slaget i Bergen burde få klokker til at ringe i redaktioner og regeringskontorer i Oslo.

Spørgsmålet er om de ønsker at høre.

ANNONSE