Nyt

Som vi tidligere har skrevet mistede Aquarius sit Gibraltarflag i sommers. Årsagen var at skibet angiveligt var forkert registeret. I følge Læger uden Grænser var det en politisk beslutning.

Efterfølgende fik det flag i Panama, men nu har Italien klaget over skibet der i mellemtiden har skiftet navn til Aquarius 2. Italien har klaget til det mellemamerikanske land over at skibets kaptajn ikke vil sejle de opsamlede migranter tilbage til deres hjemlande.

Det fremgår af flere mediemeldinger lørdag. Hvorledes juridisk Panama kan gøre det fremgår ikke, men meldingen skulle fremgå af websiden hos myndighederne i Panama og at der var indledt proces til at fjerne flaget.

Bliver skibet afregistreret kan det ikke længere sejle.

Kleine Zeitung (Østrig) – Panama will Rettungsschiff “Aquarius” Flagge entziehen

ANNONSE