Nyt

I går kunne vi skrive at Panama vil fjerne deres flag på Aquarius 2, som tidligere hed Aquarius.

Aquarius 2 kan miste Panamaflag efter klage fra Italien

Skibet opfylder ikke reglerne i landets skibsregister hvilket betyder skibet ved næste ankomst i en havn mister flaget og skal finde et nyt. Tidligere sejlede Aquarius under Gibraltars flag.

Læger uden Grænser og SOS Mediterranee som driver skribet er “rystede” over beslutningen fra Panama og beskylder Italien og indenrigsminister Matteo Salvini for, at have “presset” Panama. Dette afvises fra Rom.

På en pressekonfrerence i Marseille mandag opfordrede de to interesseorganistioner andre EU-lande om at deres flag kan bruges hvis ikke Panama ændrer deres beslutning. Det var “trængende” at der blev fundet en løsning for hvad de kalder “privat redning” på Middelhavet hvor de henviser til der er 1.700 savnede eller druknede på den centrale Middelhavsrute i 2018. Dette tal er dog markant lavere end tidligere.

Søndag havde Læger uden Grænser på deres twitterkonto skrevet der var samlet 47 personer op fra en træbåd som var i havsnød.

Sammen med de 11 migranter de samlede op forleden bringer det totalen op på 58 som de nu vil sejle til Marseille da de vil stå uden flag ved næste havneanløb sagde Frederic Penard som er operational chef hos SOS Mediterranee.

ANNONSE

DPA/APA – “Aquarius 2” will gerettete Migranten nach Marseille bringen

Die Welt – „Aquarius“-Betreiber entsetzt – Salvini dreht sich weg

ANNONSE