Nyt

Italiens indenrigsminister og partileder i Lega, Matteo Salvini, sluttede sig fredag til Steve Bannons nystartede politiske bevægelse The Movement, som Donald Trumps tidligere chefstrateg har stiftet med sigte på at styrke de folkelige partier i Europa før EU-valgene i maj.

Nyheden blev først kundgjort med henrykkelse på Twitter af den belgiske politiker Mischaël Modrikamen, som leder det lille nationalkonservative Parti Populaire og har været med i startfasen af Bannons europæiske bevægelse.

https://twitter.com/modrikamen/status/1038054522596286464

Den italienske indenrigsministers talskvinde bekræfter Salvinis tilslutning til The Movement overfor New York Times, som også oplyser, at Bannon og Salvini benyttede anledningen til politiske samtaler under førstnævntes besøg i Rom.

ANNONSE

Salvini, som nylig mødte Ungarns statsminister Viktor Orbán i Milano, gør sig med dette til endnu klarere frontfigur i den europæiske politiske strømning, som bekæmper globalismen, overnationaliteten og massemigrationen, som EU fremmer i unionens nuværende form.

Anklag myndigheden indgriben overfor Salvini i «Diciotti»-affæren ser ikke ud til at have dæmpet indenrigsministerens popularitet på hjemmebanen.

I en meningsmåling offentliggjort i Corriere della Sera søndag, får Lega en tilslutning fra hele 33,5 procent af de adspurgte, hvilket er ny rekord. Med det er partiet rykket lidt fra sin regeringspartner Femstjernebevægelsen, som en tid har ligget nok så lige med Lega, men nu ligger på 30 procent. Den samme måling viser, at 58 procent af de adspurgte er tilfredse med regeringens politik.

 

 

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

ANNONSE