Nyt

Viktor Orbán og Matteo Salvini i Milano den 28. august 2018. Foto: Massimo Pinca / Reuters / Scanpix.


 Ungarns statsminister Viktor Orbán og Italiens indenrigsminister Matteo Salvini mødtes tirsdag til politiske samtaler i Milano, og stemningen var ikke uventet særdeles gemytlig mellem de to politikere, som er nære allierede i migrationspolitikken.

Et stimulerende møde, lød Orbáns opsummering efter mødet, skriver Corriere della Sera. Salvini er min helt, og vi har et skæbnefællesskab, tilføjede den ungarske statsminister.

«Da vi blev angrebet i Europa, forsvarede Salvini os», minder Orbán om. «Indvandringen er det vigtigste spørgsmål, og vi ungarere har bevist, at indvandringen kan stoppes, både på det juridiske og det fysiske plan. Salvini er populær i Ungarn, fordi han er i færd med at bevise at indvandringen også kan stoppes til havs. Han er den eneste, som har gjort det.»

Salvini havde blandt andet dette at sige til pressen:

«Jeg er stolt af at udgøre et fast punkt, ikke bare for Italien, men for hele det europæiske kontinentet. Som statsminister Conte siger, er Italiens grænser også Europas grænser. Det vi har gjort helt til nu, skal vi også fortsætte med. Man kan sætte efterforskninger eller retssager i gang, men det vil ikke få mig til at skifte mening.»

Begge ledere kritiserer Frankrigs præsident Emmanuel Macron for hans indvandringspositive linje. Samtidig er Salvini kritisk overfor dobbeltmoralen Macron viser ved at holde grænsen mod Italien lukket for migranter:

«Macron, som tilbringer tiden med at belære udenlandske regeringer, kan gå foran med et godt eksempel og åbne grænsen ved Ventimiglia. Hvis han gør det, kan vi også bede Visegrad-landene om at gøre det samme.»

Tusindvis af personer var mødt op for at demonstrere mod at de to ledere mødtes i Milano. Salvini lod sig ikke afficere nævneværdigt af det:

«Venstrefløjen skal ikke bestemme hvem jeg må møde. […] De bør ikke blive overrasket, hvis folk ikke stemmer på dem længere.»

En italiensk meningsmåling, som for nylig blev gennemført for TV-kanalen La 7, viste at begge regeringspartier ligger omkring 30 %, mens Det demokratiske Partiet (PD), som er størst på venstresiden og tidligere var seniorpartner i regeringen, må nøjes med en tilslutning på 17,4 %.

 

 

ANNONSE