Nyt

Matteo Salvini.

EU-valgene den 26. maj er mere end et valg, sagde Italias indenrigsminister og Lega-leder Matteo Salvini søndag under et offentlig møde i den Norditalienske Cuneo-provins: Det er en folkeafstemning på liv og død for Europa.

Corriere della Sera citerer Salvini:

«I må hjælpe os til at blive det største parti i Europa, til at gøre Lega til det største europæiske parti, så vi kan få nøglerne til vort eget hjem tilbage. Den 26. maj er det ikke et EU-valg, det er en folkeafstemning mellem livet og døden, mellem fortiden og fremtiden, mellem et frit Europa og en islamisk stat baseret på utryghed og frygt.»

De, der har håb om noget nyt, må vække dem, som stadig sover, sagde Salvini også ifølge det italienske nyhedsbureau  ANSA.

Salvini kom også med et udfald mod Den Katolske Kirke, hvor både paven og andre høje gejstlige nærmest har udråbt ham til en politisk fjende. Indenrigsministeren snakkede om en bygning i Rom, okkuperet af migranter, hvor strømmen blev afbrudt, for siden at blive koblet til igen på initiativ fra en kardinal.

Kardinalen er pavens tigger, mener Salvini, som mener at kirken behandler italienere, som slider i det, dårligt. Den italienske erhvervsavis  Il Sole 24 Ore citerer Lega-lederen:

«Jeg tror nok, at I alle sammen lider store afsavn for at kunne betale jeres regninger », sagde Salvini henvendt til publikum under et valgmøde i Cuneo. «Hvis nogen er i stand til at betale regningerne for italienere i vanskeligheder, er vi glade for det…»

Vicestatsministerkollega og Femstjernerbevægelsens (M5S) leder Luigi Di Maio siger i en kommentar, at Matteo Renzi ikke var videre heldig da han fremlagde sine forslag til konstitutionelle reformer af folkeafstemninger, og antyder at også Salvini risikerer at blive skuffet.

ANNONSE

De to italienske koalitionspartnere er også konkurrenter i EU-valgkampen, hvor Lega har nået så højt som 36 procent i meningsmålingerne, men siden er gået noget tilbage. For M5S ser nedgangen efter valget derimod ud til at være vendt, og Di Maios mandskab ligger på 24 procent efter at have været sunket til 20 i tiden efter det italienske parlamentsvalg.

 

ANNONSE