Nyt

Billedet: Indenrigsminister Matteo Salvini og statsminister Guiseppe Conte

 

«Aquarius»-affæren har skabt overskrifter Europa rundt, og sætter migrationens drama på spidsen på en måde, som fremtvinger en almen stillingtagen til sagen. Resultatet af denne skaber gnidninger både mellem Italien og Frankrig og internt i Tysklands regering.

Men udviklingen i opinionen er betryggende for Italiens regering. Ifølge en meningsmåling som er offentliggjort i Corriere della Sera, giver nemlig 59 % af de adspurgte deres støtte til regeringens beslutning om at lukke de italienske havne for migrantskibene for at give et signal om at ilandstigningerne ikke er velkomne. 24 % er imod, mens 17 % ikke har nogen mening.

Opslutningen om regeringens linje er ikke overraskende størst blandt regeringspartiets Legas vælgere, hvor hele 88 % er enige i at migrantskibene skal afvises. Med 82 % er Femstjerners vælgere ikke langt efter.

ANNONSE

Migrationspolitikken medfører altså ikke alverdens politiske omkostninger for Femstjerner, en tanke blandt andre forfatteren Roberto Saviano har luftet, måske snarere tvært imod. Og selv blandt Det Demokratiske Partis (PD) vælgere slutter 29 % op om regeringens linje. 

I den samme meningsmåling siger 68 % af de adspurgte, at Italien har gjort ret i at indtage en mere konfronterende holdning til Europa i sagen. «Aksen» Visegrad–Østrig–Italien ser med dette ud til at styrkes. De politiske konsekvenser vil kunne mærkes Europa rundt.

 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf