Kopierede/fra hoften

 

Dance of a bacha (dancing boy), Samarkand (between 1905 and 1915). Foto: Sergei Prokudin-Gorskii (1863–1944) / United States Library of Congress’s Prints and Photographs division / Wikimedia Commons. Seksuelle relationer mellem voksne mænd og unge drenge, som har karakter af slaveri, har traditionelt forekommet i en vis udstrækning i Centralasien, i dag ikke mindst i Afghanistan, og har et eget navn: bacha baz.

 

Hvad er der egentlig galt med unge afghanske drenge og mænd, så ofte som de er involveret i rystende seksualforbrydelser? Vokser de op i en seksuelt perverteret kultur?

En angiveligt ti år gammel afghansk dreng, som går i fjerde klasse på en skole i et af Berlins «brændpunkts områder», voldtog kort tid før sommerferien en jævnaldrende dreng under en skoleudflugt med 38 børn i Brandenburg. Lærerne registrerede ikke hvad der foregik, skriver den tyske avis BZ.

Voldtægten, som skete i overværelse af to elever, som ikke var involveret i situationen, er foruroligende nok i sig selv. Men det, der gør sagen endnu mere skræmmende, er, at den unge overgrebsdreng, som tidligere havde vist problematisk adfærd, fik hjælp af to elleveårige – en syrer og en anden afghaner – til at holde offeret fast.

ANNONSE

Turen var gået til et slot i et naturskønt område i delstaten, hvor der i fravær af fysiske og teknologiske opmærksomhedsrøvere drives pædagogisk virksomhed under mottoet «fra medelever til team».

Målet må have været frygteligt langt fra at blive nået. Allerede før ugerningen, var det udpegede offer blevet truet med, at «i dag skal vi pule dig».

Men den forurettede var tavs efter truslen. Var han for bange for konsekvenserne ved at slå alarm? Ej heller sagde han fra efterfølgende. Det var en ven af offeret, som fortalte om sagen et stykke tid efter.

Fra politisk hold fortsætter man med at lade sig chokere over fænomener, som strengt taget ikke burde overraske nogen, som ser på virkeligheden.

«Jeg er forskrækket over dette chokerende tilfælde. Alt må gøres for at støtte det ramte barn og familien», siger uddannelsesminister (i delstaten Berlin, red.) Sandra Scheeres (48) til BZ.

Hvad med også at være lidt forudseende, og bidrage til at ikke så mange andre børn eller familier må støttes på samme måde? Måske afghanere, med få undtagelser i det store og hele, ikke hører hjemme i Tyskland?

Den unge overgrebsdreng og hans kriminelle medhjælpere er udvist fra skolen (omplaceret til en anden skole med intetanende lærere?), men kan på grund af sin alder, som er indiskutabelt uhyrligt lav, ikke idømmes strafansvar.

Men er et regelsæt, som er tilpasset tyske børn, forvaltet af tyske myndigheder, et hensigtsmæssigt redskab til at håndtere afghanske børn? Hvad om man lagde til grund, at tyskere holder til i en tysk jurisdiktion og afghanere i en afghansk?

Eller er der indvandret tyskere fra Afghanistan? Er den seksuelle praksis, kaldt bacha baz i så fald herefter at regne som tysk kultur?

ANNONSE