Nyt

I en artikel på Dr.dk hvor der er produceret af ikke mindre end to ansatte, Annika Wetterling og Ole Ryborg er er det et interview med en socialdemokratisk borgmester i en udkantskommune som hævder, at flygtninge hjælper imod skolelukninger og skaber vækst. Kommunen hedder Åre Kommune og ligger langt oppe mod nord.

Det vil sige, det er ikke et “interview” og artiklen er politisk agitation fra DR.

Interviewet er ikke andet end 56 sekunder taletid til borgmesteren hvor han uden dokumentation påstår, at “flygtninge” hjælper med, at skoler ikke lukkes og der skabes virksomheder i kommunen. Han bliver ikke stillet spørgsmål og det fremstår som en enetale.

Samme påstande hævder de to journalister i teksten uden nogen form for dokumentation. Der er ingen kritik af borgmesteren og dertil mener de to journalister at Sverige at 23.000 af det som de kalder “flygtninge” er “markant færre” i forhold til 2015 som omtales som et “rekordår”.

ANNONSE

Artiklen er et rent partsindlæg i den danske valgkamp hvor man bruger Sverige som redskab. Det fremgår f.eks. ikke hvordan “flygtninge” skaber jobs i en udkantskommune eller hvordan de mange udgifter til udlændingene finansieres.

Når kommmuner som Åre Kommune har faldende indbyggertal som mange andre udkantsområder skyldes det typisk, at den erhvervsstruktur der tidligere var der er forsundet. Jobs er flyttet til udlandet som f.eks Kina og nye skabes i vækstcentre som typisk er større byer og områder med god infrastruktur.

Intet af det har Åre Kommune der kun har ca. 10.000 indbyggere og arealmæssigt er på størrelse med Sjælland.

DR – Svensk borgmester: Send flere flygtninge

 

ANNONSE