Nyt

Både Danmark og nu også Østrig vil ikke deltage i modtagelsen af såkaldt “kvoteflygtninge”. Det kaldes også “Resettlement” eller reelt bosættelse.

Danmark har siden 2016 sagt nej til yderligere kvoteflygtninge. Alene siden 2013 er der i øvrigt kommet 47.584 der har fået asyl eller er familiesammenført med en der har fået asyl.

47.584 har fået opholdstilladelse siden 2013 – Ritzau “glemmer” familiesammenføringer

DR forsøgte ellers med spin og rundringning til netop Venstreborgmestre at skabe en sag. Til DR udtalte en række Venstreborgmestre  de ikke have problemer med, at modtage flere.

– Argumentet for at sige stop for kvoteflygtninge var jo, at der kom rigtig mange, men takket være Inger Støjberg og regeringens indsats, er der jo betydeligt færre nu. Så hvis argumentet skal holde, så er det jo nu, man skal vurdere, om ikke man kan åbne op for kvoteflygtninge igen, siger Egon Fræhr (V), der er borgmester i Vejen Kommune.

Hans partifælle og borgmesterkollega i Dragør, Eik Dahl, er også klar til at tage imod kvoteflygtninge igen:

– De mennesker, der er forfulgt på grund af deres tro og politiske overbevisning, dem skal vi jo hjælpe, siger han.

Artiklen var produceret af hele fire ansatte i DR. Rikke Gjøl Mansø, Rasmus Lindegaard, Thomas Buhl og Andrea Chacon Hansen og blev publiceret den 27. september 2018.

Artiklen kom blot en uge efter en række interesse- og migrantorganisationer som også inkluderer det stærkt venstreorienterede Mellemfolkeligt Samvirke havde beklaget der ikke længere kommer så mange “asylansøgere” til Danmark. De ansatte på DR kalder i øvrigt lobbyisterne for “menneskerettighedsorganisationer”.

“Dermed blev Danmark det eneste land i verden, der har lukket ned for kvoteflygtninge, og det udløste international kritik. Herhjemme skrev seks menneskerettighedsorganisationer i sidste uge et fælles debatindlæg i Berlingske, hvori de argumenterer for, at det for et af verdens rigeste lande ikke et et spørgsmål om evne, men om “ansvar, samvittighed og sund fornuft”.

Når vi har det laveste asyltal i knap et årti, har vi også en forpligtelse til at tage imod de sårbare kvoteflygtninge, lyder det fra flere af borgmestrene.

– Som et velstående land har vi selvfølgelig forpligtelser til at hjælpe i verden. Men for at det er en hjælp, skal vi sørge for, at de flygtninge, der kommer hertil, også kan blive integreret. Og der ser det selvfølgelig bedre ud nu, end det gjorde tidligere, siger borgmester i Allerød, Karsten Längerich (V).”

DR – V-borgmestre: Vi er klar til at modtage kvoteflygtninge igen

Sagen blev ikke overraskende nappet af Ritzau der begejstret kunne skrive:

Ritzau – Venstreborgmestre er klar til at tage imod kvoteflygtninge

senere på dagen ligesom Thomas Harder på Ekstra Bladets “Nationen” skrev:

Ekstra Bladet – Takket være Støjberg: Nu kan vi tage imod kvoteflygtninge igen

Nu er Danmark dog ikke længere alene, men sammen med Østrig dem der taler FNs lobbyister imod.

Die Presse – Die Presse Resettlement: Kickl nimmt keine Flüchtlinge auf

Se også tidligere:

Ekstra Bladet skrev Marie Vibe-Petersen “vil tage 2000 kvoteflygtninge – mindst”

47.584 har fået opholdstilladelse siden 2013 – Ritzau “glemmer” familiesammenføringer

ANNONSE