Nyt

Fransk politi sikrer et område i Trappes i Paris-regionen efter knivdrabene den 23. august 2018. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

En 35 år gammel mand identificeret som Kamel S. blev dræbt af fransk politi efter at han ved 9.30-tiden torsdag morgen havde dræbt sin egen mor og søster og såret en tilfældigt forbipasserende med en kniv i Trappes udenfor Paris.

Politikilder oplyser til Le Parisien at manden havde forskanset sig hjemme i Rue Camille Claudel efter drabene og råbt «Allahu akbar» idet han truede enhver som prøvede på at komme ind. Manden blev skudt da han kom ud klokken 10.20, og døde siden af skaderne.

Kamel S. havde været kendt af sikkerhedsmyndighederne siden 2016, da han offentligt havde hyldet terrorismen. Han skal også have været psykisk ustabil siden 2014, men det vides ikke, hvorfor han dræbte sine egne familiemedlemmer.

ANNONSE

Den 35-årige kan minde om det Hans Magnus Enzensberger kalder «den radikale taber», hvor vejen til vold er kort, hos personer som i udgangspunktet er mistilpassede eller har andre problemer, tilsat en vis del islam ender som et slags tilflugtssted.

Dette miks af psykiatri og islam ser ud til at opstå så ofte i Frankrig, at man snart må kunne tale om et arsenal af sociale bomber, som af og til eksploderer.

 

ANNONSE