Nyt

 

Det var den 45 år gamle Michael Harpon fra Martinique der dræbte fire politifolk med kniv i politiets hovedkvarter i Paris, melder blandt andre Figaro, en kvinde og tre mænd. Gerningsmanden er den 45 år gamle Michael Harpon. Han blev selv skudt og dræbt.

Harpon konverterede til islam for halvandet år siden. Medierne opgav at drabene skyldes en “arbejdskonflikt”. Konflikten gjaldt hans forhold til kvinder. Han kunne ikke modtage ordre fra kvindelige chefer.

Harpon had recently been reprimanded by his female boss over his refusal to interact with women, Actu17 reported.

Christophe Crépin, spokesman for the union France Police Policeman in Anger, told The Telegraph: ‘I know this man. He worked in IT and he had long-running problems with his superior. He stabbed her first and then colleagues intervened and were stabbed as well. I am told he then got hold of a firearm.’

Ifølge den franske Tv-kanal BFMTV så konverterede gerningsmanden, Michael Harpon, til islam for 18 måneder siden.

Politiet har anholdt hans kone.

His wife, Iham, was arrested, as an investigating source said that the nature of Harpon’s attack corresponded with similar ones carried out by terrorists affiliated to Islamic State and Al-Qaeda.

Fransk politi er allerede rystet af en stribe selvmord inden etaten. Nylig begik nummer 50 selvmord foran sine kolleger med tjenestevåbenet. Så sent som onsdag gik tusindvis af politifolk gik i demonstrationstog i Paris i protest mod selvmord, lav løn, lang arbejdstid.

Harpon fik smuglet en keramisk kniv ind som ikke slog ud på metaldetektorerne.

Han havde arbejdet i 20 år på IT-avdelingen.

Man kan bare forestille sig hvordan politiet oplever at en af deres egne går til angreb og dræber kolleger.

Politividner udenfor bygningen fortæller hvordan gerningsmanden løb etter en politimand med en kniv i hånden:

“Jeg så en mand med en kniv i hånden. Han løb efter en politimand. Politimanden bad ham standse, men han stoppede ikke, så han skød, forklarer en administrativ officer som beskriver en scene med selvforsvar.

ANNONSE

“Politimanden varslede ham tre gange, men overfaldsmanden stoppede ikke,” bekræfter en kollega, også et vidne. ”Han affyrede to skud, og jeg så manden falde. Vi arbejder på PP, vi kendte de angrebne, vi er desværre bekendte” sagde han.

Angrebet skete i Direction du renseignement de la préfecture de police i Ile de la Cité, i 4. arrondissement omkring klokken 13, melder kanalen BFMTV. Hovedkvarteret ligger lige overfor Notre-Dame-katedralen.

Michael Harpon var 45 år, født på Martinique og havde en medfødt lammelse i højre side som havde givet ham døvhed.

 

ANNONSE