Nyt

Kujtim Fejzulai, den 20 år gamle terrorist, som blev dræbt af politiet under terrorangrebet i Wien mandag aften, blev løsladt fra fængsel længe før tiden fordi han havde gjort et godt indtryk under afradikaliserings­programmet som han deltog i under afsoningen.

Det skriver Kronen-Zeitung.

Fejzulai blev dømt til 22 måneders fængsel for terrorforbindelser efter at han var blevet standset i et forsøg på at slutte sig til den Islamske Stat (IS) i Syrien.

Ikke desto mindre fandtes der ingen faresignaler som tydede på radikalisering, udtaler Østrigs indenrigsminister Karl Nehammer. Fejzulai havde givet indtryk af at være en velintegreret ung mand.

Den 20-årige arbejdede hårdt for at lykkes med at snyde afradikaliserings­programmets eksperter, for i virkeligheden havde han onde hensigter, konkluderer ministeren, som siger at denne systemfejl må evalueres.

Forsøg på afradikalisering har stort set været mislykket, advarede Naima Rudloff, statsadvokat ved anklagemyndighedens antiterrorenhed i Paris, i 2018.

Usman Khan, terroristen som dræbte to personer og sårede tre under et terrorangreb på London Bridge i 2019, havde deltaget i et britisk afradikaliserings­program, og viste i 2018 angivelig tegn til at være blevet rehabiliteret. Khan udførte terrorangrebet samme dag som han deltog ved en konference om rehabilitering af kriminelle.

Die Welt oplyser at Fejzulai under retssagen før fængselsdommen havde sagt at han begyndte at studere islam i puberteten, at skoleresultaterne samtidig var blevet klart forværret, og han var havnet i den «forkerte moské» i 2016.

ANNONSE

Forsøket på å slutte seg til IS i Syria ble forhindret etter at han hadde kommet til Tyrkiet, skriver den tyske avisen.

ANNONSE