Nyt

Didier Lemaire, der underviser i filosofi på et gymnasium i Trappes, er blevet underlagt politibeskyttelse pga trusler efter at have advaret om spredning af radikal islam i Paris-forstaden. Franske anklagere meddelte mandag, at de efterforsker truslerne mod Lemaire, hedder det i en AFP-meddelelse offentliggjort i The Local.

Truslerne begyndte, efter at han i et åbent brev til Le Nouvel Observateur den 1. november 2020 kritiserede staten for ikke at gøre nok for at beskytte Samuel Paty – læreren, der den 16. oktober 2020 blev dræbt af en islamistisk terrorist efter at have vist Charlie Hebdos karikaturer. af Muhammed, da han underviste i ytringsfrihed. Trappes er et lavindkomstområde vest for Paris med en stor muslimsk befolkning, hvoraf flere er S-listede ekstremister:

Authorities say hardline Salafist conservatism has attracted a widespread following in the town, which authorities say was the home of around 50 people who left to fight alongside jihadists in Iraq and Syria in recent years.

I 2018 havde Lemaire skrevet et brev til den franske præsident Emmanuel Macron, hvori han opfordrede til en klarere strategi fra regeringen i kampen mod politisk islamisme. I det åbne brev, der blev offentliggjort to år senere, spørger han sig selv, hvordan man kan kompensere for fraværet af en sådan strategi.

ANNONSE

Filosofilæreren skriver, at han kom til Trappes for tyve år siden, da synagogen der blev brændt. Derefter forsvandt jøderne fra stedet, og siden da er situationen gradvist forværret, siger Lemaire, der hævder, at der er 400 S-listede mennesker, der bevæger sig frit i Paris-forstaden.

Dette skaber vanskelige loyalitetskonflikter for de studerende, fastslår han. Lemaire fortæller Il Foglio om udviklingen på stedet:

De nordafrikanske kvinder kan ikke længere gå ind på caféerne. Sløret udgør et formidabelt pres på kvinder. Både ateister og moderate muslimer forlader stedet. Fundamentalisterne lykkes at gennemføre den rensningsproces, de har sat i gang.

Trusler er ikke den eneste negative reaktion, som Lemaire har fået for sit engagement. Ifølge den franske nyhedsportal Actu har Trappes borgmester Ali Rabeh meddelt, at han agter at sagsøge filosofilæreren, der efter hans mening fornærmet ham i et interview i januar. Lemaire har politiske intentioner, hævder Rabeh, som også bemærker, at læreren har skrevet for Causeur, et konservativt fransk magasin. Lemaire har ret til at udtrykke sig, siger Rabeh, men ikke på hvilken som helst måde.

 

ANNONSE