Nyt

Lørdag 18. maj blev Théo Perelle skudt i udkanten af byen Caen (Calvados). Tre mistænkte blev afhørt af politiet, og en af dem er blevet anklaget for mord. Yderligere tre mistænkes at være flygtet til Algeriet. Politiet leder efter dem og anklageren Carole Etienne siger, at «Samarbejdet mellem franske og algeriske retsmyndigheder fortsætter.»

Théo døde på sygehuset den påfølgende dag som følge af skudskaderne. Hans venner organiserede søndag 26. maj en fredsmarch til minde for Théo og samlede penge ind til forældrene for at hjælpe til med begravelsen. Théo havde ingen forbindelser med noget narkotikamiljø, var ikke kriminel og var helt ukendt af politiet. Derimod var han en ivrig fodboldspiller og fodboldklubben mindes ham:

I 2017 blev en anden ung mand ved navn Théo (22) arresteret af politiet under mistanke om narkotikahandel. Han anmeldte politiet for vold og hævdede at være blevet penetreret med en politistav. Dette førte til voldsomme optøjer over hele Frankrig og store demonstrationer fra mange organisationer. Bare i Paris deltog CRAN (de mørkhudedes forening), la Ligue des droits de l’homme (menneskeretsorganisation), MRAP (Antiracistisk forening), SOS-Racisme, CGT (arbejderforening), UNEF (studenterforening) og FSU.

ANNONSE

Du har sikkert gættet på at Théo fra 2017 ikke er etnisk fransk. Og det er korrekt. Over 250 personer blev arresteret i de voldsomme optøjer som fulgte.

I dagens Frankrig bliver en fransk Théo på 18 år skudt og dræbt for at have set på nogen med «et stygt blik». Venner og familie sørger. Og det er det.

Sådan må en Théo se ud, hvis han skal få nogen form for sympati. Så er det racisme, politivold og krænkelser det drejer sig om. Det er sager som disse, de proffe demonstranter ønsker at fremhæve. En normal fransk ung mand som elsker at spille fodbold og som skydes og dræbes af en indvandrerbande har ingen politisk værdi.

«Justice for Theo» – det ser man ikke noget til når etnisk fransk ungdom dræbes.

En indvandrer-Théo får sygebesøg af præsidenten. Hvem skal besøge 18 år gamle Théo Perelles forældre og beklage på vegne af Frankrig?

Le Parisien   Le Figaro   Tendanceouest

ANNONSE