Nyt

Gårsdagens “Nationen” på Ekstra Bladet med Thomas Harder ligner en fortsættelse af en af de sager vi tidligere kommenterede hvor en migrantglad Marie Vibe-Petersen fik spalteplads til et borgerforslag om, at Danmark skulle modtage 2,000 “kvoteflygtninge” om året. Ekstra Bladet kaldte hende “Mor Danmark”.

Ekstra Bladet skrev Marie Vibe-Petersen “vil tage 2000 kvoteflygtninge – mindst”

I går var der en opfølgning på forrige mandags bilbrande i Sverige i Ekstra Bladet

Efter, at have givet en politiker fra det stærkt venstreorienterede parti Vänsterpartiet, som han blot kalder “politiker”, taletid og hvor det antydes det skulle være politisk motiveret, så spørges læserne om det tror det er “højreekstreme” (med et x) som skulle stå bag bilbrandene.

Artiklen er publiceret klokken 17.08, men henviser selv til en artikel på SVT.se fra tidligere på dagen hvor der står politiet afviser der skulle være noget der tydede på politiske motiver.

ANNONSE

Det florerar teorier i sociala medier om att bränderna skulle vara organiserade av utomstående personer, med politiska motiv. Det avfärdas av Ulla Brehm.

– Det finns inget som tyder på det. De personer vi har sett i anslutning till bränderna är lokala ungdomar som är kända för oss sedan tidigare och vi tror inte att någon annan har styrt dem.

Ekstra Bladet – 17.08.2018 – Rygter om flere bilbrande i Sverige: Politiker antyder at højreradikale står bag

Polisen uppmanar vuxna att gå ut i kväll

Den svenske artikel er fra klokken 14.02 samme dag, men opdateret den 15 august, altså i dag klokken 19.29. Dog stod det allerede klokken 22.54 på Fria Tider at politiet afviste konspirationsteoerierne. Alligevel forsøger Ekstra Bladet, at vinkle den så det kan være andre end “indvandere” der står bag brandene.

Artiklen omtaler så også uden navns nævnelse blandt andet Sverigedemokraterna som ” højreexstreme ” og hvor der spørges:

“Tror du bilbrandene vil gavne de højreexstreme partier ved det svenske valg d. 9. september?”

Artiklen er ikke opdateret med politiets vurdering.

ANNONSE