Nyt

På MSF Seas twitterkonto skriver “Læger uden Grænser” at europæiske lande opfordres til at åbne en havn så de kan komme i land med de 141 opsamlede.

De skriver de har underrettet både de italienske, maltesiske, tunesiske og libyske sømyndigheder, men ingen har givet et positivt svar. De skriver også de libyske myndigheder ikke magter opgaven med søredning selvom de europæiske lande har støttet og opbygget disse.

De libyske myndigheder skulle endvidere have afvist, at modtage migranter hvorfor Aquarius er på vej nord. Det må derfor antages denne tur er afsluttet og man sejler væk fra området. De opsamlede migranter kommer fra Somalia, Eritrea (begge samlet 70 %) og Cameroon, Elfenbenskysten, Egypten, Marokko, Senegal, Togo, Ghana, Bangladesh og Nigeria. 73 skulle være mindreårige (under 18) og 67 heraf uledsagede.

Da det andet operationelle NGO’s skib “Open Arms” først forventes, at sejle fra Barcelona mandag, vil der de kommende mindst fem dage ikke være NGO-skibe i SAR (Search and Rescue), da både Sea-Watch 3 og Lifeline fortsat er tilbageholdt på Malta.

ANNONSE

Bemærk der er flere beskeder i dag hvor Læger uden Grænser forklarer sig.

ANNONSE