Nyt

Migranter som er kommet med et skib tilhørende Læger uden Grænser, venter på at gå i land i Augusta på Sicilien den 24. juni 2016

 

8500 migranter er i løbet af de seneste to døgn blevet samlet op uden for den libyske kyst, og befinder sig nu ombord på 14 forskellige skibe, som alle er på vej til Italien eller allerede er nået i havn.

I dag forventes ankomst til fire sicilianske havne – Augusta, Messina, Palermo og Catania – af i alt 2786 migranter, som er blevet samlet op i 21 redningsoperationer, skriver Corriere della Sera. De fartøjer som har bidraget til arbejdet, tilhører den irske marine, MOAS, Læger uden Grænser og den italienske kystvakt.

Italiens newspaper of record konstaterer, at landet er havnet i «en endeløs exodus». Er det først nu, det går op for dem?

La Repubblica kan oplyse, at den voldsomme stigning i trafikken over Middelhavet, har fået Italiens indenrigsminister, Marco Minniti, til at afbryde et besøg i Washington for at returnere til hjemlandet. For at gøre hvad? kan man spørge. Give de lokale myndigheder, som gerne vil have sig frabedt, at flere trænger ind i landet, et rap over fingrene med spanskrøret?

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Den fjerde afmagt

Sådan bryder islam sammen